Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο Μολδαβός οδηγός της νταλίκας που μετέφερε χασίς σε καρπούζια

advertisement

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια ο 35χρονος Μολδαβός οδηγός της νταλίκας που εντοπίστηκε να μεταφέρει 45 κιλά και 4 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Ενώπιον του Δικαστικού Λειτουργού ο 35χρονος παραδέχθηκε πως η μεταφορά της ναρκωτικής ουσίας γινόταν εις γνώση του και πως η σύζυγος του αγνοούσε την ύπαρξη του παράνομου φορτίου.

Η σύζυγος του, η οποία τον συνόδευε στο ταξίδι με τελικό προορισμό την Ολλανδία μέσω του λιμανιού της Πάτρας, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, με την υποχρέωση να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Η αξιοποίηση της πληροφορίας που έφτασε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, για συγκεκριμένο δρομολόγιο με ενδιάμεσο “σταθμό” την Πάτρα είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας ινδικής κάνναβης…!

Η νταλίκα με Βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας, ιδιοκτησίας άνδρα Αλβανικής καταγωγής- που θεωρείται ο εγκέφαλος του κυκλώματος και διαφεύγει της σύλληψης- για λογαριασμό του οποίου εργαζόταν, ο οδηγός της 35χρονος Μολδαβός, ο οποίος συνελήφθη μαζί με την σύζυγο του, ελέγχθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στην ΕΘνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος του Αλισσού.

Ο αλλοδαπός είχε σταθμεύσει στο σημείο, προκειμένου να “τακτοποιήσει” το παράνομο φορτίο ανάμεσα στα καρπούζια που είχε λίγες ώρες πριν φορτώσει από τα Λεχαινά Ηλείας. Τελικός προορισμός των 45 κιλών χασίς ήταν η Γερμανία, ενώ τελικός προορισμός του φορτίου των καρπουζιών σύμφωνα με τα παραστατικά έγγραφα ήταν η Ολλανδία! Η αξία του Αλβανικού “εμπορεύματος” εκτιμάται πως ξεπερνά τις 45.000 ευρώ…!