Αθ. Νταβλούρος: Ζητά από τον Νίκο Δένδια την “εκκένωση” του Μαραγκοπούλειου και του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου

advertisement

Την αποκατάσταση της νομιμότητας σε κτίρια της Πάτρας, που τελούν εδώ και χρόνια, σε καθεστώς κατάληψης, ζητά ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Θανάσης Νταβλούρος, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Ειδικότερα  στην ερώτηση του ο κ. Νταβλούρος αναφέρει τα εξής:

 

«Οι πολίτες της Πάτρας, βιώνουν εδώ και χρόνια την κατάλυση του Κράτους με την κατάληψη από ομάδες νεαρών αντιεξουσιαστών του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου.

Επιχειρηματίες και κάτοικοι, βλέπουν καθημερινά με  αγωνία να μετατρέπεται  η περιοχή τους, σε παράρτημα της πλατείας Εξαρχείων, καθώς είναι μάρτυρες παράνομων δραστηριοτήτων, με αποκλεισμούς δρόμων, ρίψεις μολότοφ, πρόκληση  αναταραχής στο κοινωνικό σύνολο αλλά και καταστροφές των περιουσιών τους.

Ο συγκεκριμένος χώρος, που έχει μετατραπεί σε άντρο ανομίας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικής νομιμότητας, πρέπει σύντομα να εκκενωθεί  από τους παράνομους καταληψίες και να αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αδρανεί ως ιδιοκτήτης να διεκδικήσει το χώρο, παρά τη σχετική προς τούτο παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε ένα ακόμη κτίριο της Πάτρας, το πρώην Μαραγκοπούλειο».

Καταλήγοντας ο κ. Νταβλούρος, αφού τονίζει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιδοκίμασε προ μηνών, την αποκατάσταση της νομιμότητας, μετά από σειρά ετών, στη “Βίλα Αμαλία” στην Αθήνα», ερωτά τον Υπουργό:

1. Προτίθεται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στα  συγκεκριμένα κτίρια;

2. Σε ποιές ενέργειες θα προβεί ώστε να αποδοθούν και να αξιοποιηθούν αυτά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς;