Πάτρα: Τριήμερο “λουκέτο” στο Δήμο- Αύριο η ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου

advertisement

Η Πάτρα και η ευρύτερη περιφέρεια θ’ αποτελέσουν από σήμερα και για τρία τουλάχιστον εικοσιτετράωρα ένα από τα βασικά μέτωπα της αντιπαράθεσης μεταξύ των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ,  με φόντο την ψήφιση ενός ακόμα μνημονιακού πολυνομοσχεδίου, με το οποίο οδηγούνται στη διαθεσιμότητα και από εκεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι από αυτούς τους χώρους και από την περιοχή.

Ο Δήμος της Πάτρας μετά την απόφαση των Δημάρχων για λουκέτο μέχρι την Τετάρτη, θα παραμείνει για ένα ακόμα εικοσιτετράωρο κλειστός, ενώ οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν από νωρίς το πρωί σε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και πραγματοποίηση πορείας.

 

Την Τρίτη και την Τετάρτη οι Σχολικοί Φύλακες και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα μεταβούν στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται ενάντια στο νομοσχέδιο.

Από τις 7.00 το πρωϊ σήμερα, οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε συμβολική τρίωρη κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Εκπαίδευσης στην Όθωνος Αμαλίας και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Η Καρδιά της Πάτρας  αύριο Τρίτη θα κτυπά σε ρυθμούς απεργιακούς καθώς εργατικό Κέντρο, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ,  εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθηγητές,  Εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, Νοσοκομειακοί γιατροί, Δημοσιογράφοι (στάση εργασίας ) , συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πλατεία Γεωργίου και Εργατικό Κέντρο. Σε ένδειξη αλληλεγγύης με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου τα καταστήματα θα παραμείνουν το πρωί της Τρίτης κλειστά, ενώ οι Δημοσιογράφοι προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Το απεργιακό σκηνικό συμπληρώνει η απειλή και της πλειοψηφίας των Δημάρχων της περιοχής για υποβολή των παραιτήσεών τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει στην θέση για απόλυση των σχολικών φυλάκων και των Δημοτικών Αστυνομικών.

Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή. Οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις ενδέχεται να κλιμακωθούν καθώς εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και δεν γίνει μια «σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης», υπάρχει πρόταση για «λουκέτο» διαρκείας στους δήμους και για παραιτήσεις δημάρχων. Άλλωστε μια μεγάλη μερίδα των δημάρχων έχουν ήδη θέσει στη διάθεση της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

Στους δρόμους στις 16 Ιουλίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί

Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν «ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και σημειώνουν πως η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία «ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας», που οδηγούν στο κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων. «Το δημόσιο σύστημα υγείας αποσυντίθεται προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

“Χειρόφρενο” στα τρένα Την Τρίτη 16 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν τόσο στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και στα νέα χαράτσια, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των Σιδηροδρομικών Εταιρειών, διαδικασία η οποία ήδη ξεκίνησε.