Νέα εποχή για την Eurobank

advertisement

Το εγχώριο τραπεζικό σύστημα πλήρως ανακεφαλαιοποιημένο και αναδιαρθρωμένο, βασιζόμενο στις 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες που δημιουργήθηκαν, Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank,

γυρίζει σελίδα και ρίχνεται στην μάχη χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να συμβάλει στο καθοριστικό στοίχημα της επανεκκινησης της ελληνικής οικονομίας. Μιας οικονομίας που βρίσκεται σε έκτο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό ιδιαίτερα στον τομέα της ανεργίας που έχει ανέλθει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Στη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του νέου ΤΤ, από ΤΧΣ, έλαβαν μέρος και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, με την Goldman Sachs να ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την εν λόγω συναλλαγή.

Μια ημέρα νωρίτερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) είχε ανακοινώσει ότι η νέα Proton Bank περνάει στα χέρια της Eurobank.

H Eurobank έτσι ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο, καθως το νέο ΤΤ έχει ισχυρή ρευστότητα προσθέτει στο δίκτυο της 160 περίπου καταστήματα και γίνεται πιο δυνατή, ενόψει της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της απο το ΤΧΣ, στο οποίο σήμερα ανήκει μετοχικά.

Η δεσμευτική συμφωνία μεταξύ Εurobank και ΤΧΣ για την απόκτηση της Eurobank θα υπογραφεί αύριο Δευτέρα και αμέσως μετά αναμένονται ανακοινώσεις.