Δείτε Φωτο: Την… διαπέρασε κέρατο ταύρου, στις κούρσες της Παμπλόνα!

advertisement

Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους και μία νεαρή Αυστραλή που τρυπήθηκε από κέρατο ταύρου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κούρσας σήμερα το πρωί στη διάρκεια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, στην Παμπλόνα.

Όπως κάθε πρωί, έξι ταύροι καθοδηγούμενοι από έξι μοσχάρια αφήνονται ελεύθεροι στους δρόμους της παλαιάς πόλης της Παμπλόνας, στη βόρειο Ισπανία, ακολουθούμενοι από χιλιάδες συμμετέχοντες στην κούρσα, οι οποίοι είναι ντυμένοι στα λευκά και φέρουν ένα κόκκινο μαντίλι στο λαιμό τους.

Το «ενθιέρρο» αυτό (κλειστή διαδρομή) ήταν το όγδοο στη σειρά και τελευταίο για τον φετινό εορτασμό του Σαν Φερμίν, μία γιορτή που προσελκύει κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες επισκέπτες—ξένους και ημεδαπούς—κατά τις εννέα ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων.

Πέντε δρομείς τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται, όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση της Ναβάρρας, μεταξύ τους και μία 23χρονη Αυστραλή, η οποία φέρει τραύμα από κέρατο ταύρου.

Οι ταύροι, που προέρχονται από τους στάβλους της Μιούρα, και θεωρούνται από τους πλέον άγριους, κάλυψαν την απόσταση των 848,6 μ της κούρσας σε 2 λεπτά και 16’’, που θεωρείται μία πολύ γρήγορη κούρσα. Οι έξι ταύροι θα θανατωθούν σήμερα το βράδυ, μετά την τελευταία κούρσα.

Χθες άλλοι 23 συμμετέχοντες τραυματίσθηκαν σε συνωστισμό στη διάρκεια της κούρσας με τους ταύρους στα στενά δρομάκια της πόλης