Λάκης Γαβαλάς: Δυο φορές σκέφτηκα να αυτοκτονήσω

advertisement

Ακόμη και την αυτοκτονία σκέφτηκε ο Λάκης Γαβαλάς στο διάστημα των 14 μηνών που ήταν στη φυλακή. «Τώρα, βρίσκομαι σε φάση αναθεώρησης» λέει.

«Να ξέρουν ότι εγώ βγήκα από τη φυλακή υγιής και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο» λέει στο Έθνος της Κυριακής ο Λάκης Γαβαλάς και αποκαλύπτει πως σκέφτηκε ακόμη και την αυτοκτονία όταν ήταν φυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

«Μέσα στη φυλακή πέρασα πολύ δύσκολα το πρώτο τρίμηνο. Σκεφθείτε ότι η αυτοκτονία, που τη θεωρώ τραγικό και ματαιόδοξο γεγονός, δυο φορές μού πέρασε από το μυαλό. Βέβαια δεν θα προχωρούσα ποτέ σε κάτι τέτοιο, αλλά η έννοια της αυτοκτονίας με απασχόλησε. Μετά είπα… Λάκη, εδώ είσαι τώρα, υπομονή», λέει.
«Ένα κεφάλαιο της ζωής που περνάει, θεωρώ ότι μου ανοίγει ένα καινούργιο. Εύχομαι αυτήν τη φορά να είναι πιο εύκολο από ό,τι ήταν τα προηγούμενα. Κι αυτό γιατί περνώντας τα χρόνια αισθάνομαι κι εγώ λιγότερη δύναμη από πριν και με περιορισμένη δύναμη αντέχεις και τα προβλήματα λιγότερο.

 

Η παρουσία ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου σε πάρτι που έκανε ο Λάκης Γαβαλάς στο Ξυλόκαστρο άναψε… φωτιές. Ο δεσμοφύλακας αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πειθαρχικών κυρώσεων.

Όταν έγινε γνωστό ότι ο δεσμοφύλακας ήταν στο πάρτι του Λάκη Γαβαλά, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση τυχόν ευθυνών του
Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση συμβαίνουν τα εξής: α) ο Λάκης Γαβαλάς δεν είναι πια κρατούμενος, β) δεν γνώριζε τον δεσμοφύλακα και γ) το πάρτι έγινε σε δημόσιο χώρο.
«Ούτε που τον ήξερα τον άνθρωπο. Έτυχε να είναι στο ίδιο μέρος από ό,τι έμαθα, και ήρθε να μου ευχηθεί ανθρώπινα, καλή ελευθερία… Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω όλο αυτό τον θόρυβο…», λέει στο Έθνος της Κυριακής ο Λάκης Γαβαλάς.

«Εγώ δεν έκανα κανένα πάρτι στο Ξυλόκαστρο. Απλά τρεις συνεργάτες μου ήρθαν να με δουν και ήπιαμε κάτι για το καλωσόρισες. Ειλικρινά, όλο αυτό που συνέβη εκ των υστέρων, είναι έως και γελοίο, και είναι κρίμα ένας άνθρωπος να χάσει τη δουλειά του, για κάτι που δεν υφίσταται. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο.
Νομίζω μετά από όσα πέρασα δεν μου άξιζε κάτι τέτοιο…», λέει Λάκης Γαβαλάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, ο σωφρονιστικός υπάλληλος βρέθηκε στο ξενοδοχείο με συγγενείς του εκείνο το μεσημέρι της Κυριακής για δικούς του λόγους, άσχετους με τη γιορτή που έκανε ο αποφυλακισθείς επιχειρηματίας στον ίδιο χώρο.

Η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει αρχικώς τον εισαγγελέα φυλακών, κι από εκεί θα ανατεθεί σε υπάλληλο για να διεξαγάγει την έρευνα.