Δύο συλλήψεις για όπλα, αρχαία αντικείμενα και ναρκωτικά στην Κορινθία

advertisement

Εντοπίσθηκαν προχθές στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, αρχαία αντικείμενα, οπλισμός και ποσότητες ναρκωτικών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 33 και35 ετών αντίστοιχα.

Στην οικία του 35χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -126,2- γραμμαρίων. Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες του 33χρονου, στην Κορινθία και την Αττική, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ένας (1) εμπορικός αμφορέας οξυπύθμενος, ακέραιος, Ελληνιστικών-Ρωμαϊκών χρόνων.

Έξι (6) όστρακα αγγείων, Κλασικών-Ρωμαϊκών χρόνων.

Δύο (2) νομίσματα, Βυζαντινών-Αρχαίων χρόνων.

Όλα τα αρχαία αντικείμενα, κρίθηκαν από αρχαιολόγο ότι εμπίπτουν στο Νόμο περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Επίσης, στις οικίες του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα.

Ένα (1) περίστροφο.

Ένα (1) πιστόλι μπρελόκ.

Δύο (2) αεροβόλα όπλα, το ένα πιστόλι και το άλλο περίστροφο, καθώς και δέκα (10) μεταλλικές αμπούλες.

Σαράντα επτά (47) σουγιάδες-στιλέτα.

Τριάντα ένα (31) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων.

Ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους -7,7- γραμμαρίων.

Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, η νομιμότητα της κατοχής των οποίων εξετάζεται.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι ο 35χρονος, είχε προμηθευτεί την ποσότητα κάνναβης από τον 33χρονο, τον περασμένο μήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των -450- ευρώ.

Επιπρόσθετα, στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα ιδιοκτησίας του, για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή, προκειμένου εισπράξει την ασφαλιστική κάλυψη για την κλοπή, από την ασφαλιστική εταιρία.

Οι δυο προαναφερόμενοι δράστες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα, της παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα, τα ναρκωτικά, την προστασία των Αρχαιοτήτων και της Πολιτισμικής Κληρονομίας, της ψευδής καταμήνυσης, της απάτης και της ψευδορκίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, ώστε να διαπιστωθεί η προέλευση των αρχαίων αντικειμένων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.