Πάτρα: Τα προβλήματα της «Μέριμνας» επί τάπητος σε συνάντηση του Περιφερειάρχη με το Διοικητικό Συμβούλιο

advertisement

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Θεραπευτικό και Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών – Απροσαρμόστων Παίδων «Η Μέριμνα» στην καθημερινή του λειτουργία και η προετοιμασία για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με την πρόεδρο Άννα Σπηλιωτακάρα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου.

Για πρώτη φορά το Ίδρυμα, όπως προέκυψε από την ενημέρωση που έγινε, βρίσκεται με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μετά από αρκετά χρόνια που ταλανίζεται λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ενώ, παράλληλα, η κατανομή των προνοιακών πόρων από πλευράς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας γίνεται κανονικά και με αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο.

 

Τα προγράμματα που φέρνουν πόρους εξελίσσονται κανονικά και επιπλέον οι κοινωνικές δράσεις και η βοήθεια του κόσμου συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην θετική εξέλιξη ώστε το Κέντρο να παραμείνει ανοικτό και να συνεχίσει τη σημαντική προσφορά του απέναντι στα παιδιά με νοητική στέρηση.

Τα μέλη του Δ.Σ. της «Μέριμνας» έθεσαν στον Περιφερειάρχη διάφορα ζητήματα, όπως η προετοιμασία για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο, η συντήρηση και βελτίωση των κτιριακών υποδομών, η δυνατότητα αξιοποίησης των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ιδρυμάτων.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Α. Κατσιφάρας, αφού ευχαρίστησε την πρόεδρο και το Συμβούλιο για την υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Κέντρο τόσα χρόνια, τους υπογράμμισε πως «είμαστε πάντα δίπλα στο Ίδρυμα, έτοιμοι να δώσουμε ό,τι δυνατόν περισσότερο γίνεται έτσι ώστε να μην μπει ‘λουκέτο’ σε έναν χώρο που μόνο να προσφέρει έχει τόσο στα παιδιά με νοητική υστέρηση όσο και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. Αντώνης Χαροκόπος, Αγγελική Λαμπροπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργος Αγγελακόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε Διονυσία Μαράτου, η Γενική Διευθύντρια Υγείας και Πρόνοιας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Σαμαντά και η Διονυσία Κεφαλληνού, Διευθύντρια Πρόνοιας της Π.Ε. Αχαΐας.