Βίντεο Φωτο-Πάτρα: “Μυρωδάτα” καρπούζια έκρυβαν…45 κιλά χασίς! Αλβανία-Αθήνα-Πάτρα -Ευρώπη το “δρομολόγιο”!

advertisement

Η αξιοποίηση της πληροφορίας που έφτασε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, για συγκεκριμένο δρομολόγιο με ενδιάμεσο “σταθμό” την Πάτρα είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό ποσότητας 45 κιλών και 4 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης…!

Η νταλίκα με Βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας, ιδιοκτησίας άνδρα Αλβανικής καταγωγής- που θεωρείται ο εγκέφαλος του κυκλώματος και διαφεύγει της σύλληψης- για λογαριασμό του οποίου εργαζόταν, ο οδηγός της 35χρονος Μολδαβός, ο οποίος συνελήφθη μαζί με την σύζυγο του, ελέγχθηκε χθες το απόγευμα στην ΕΘνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος του Αλισσού.

 

Ο αλλοδαπός είχε σταθμεύσει στο σημείο, προκειμένου να “τακτοποιήσει” το παράνομο φορτίο ανάμεσα στα καρπούζια που είχε λίγες ώρες πριν φορτώσει από τα Λεχαινά Ηλείας. Τελικός προορισμός των 45 κιλών χασίς ήταν η Γερμανία, ενώ τελικός προορισμός του φορτίου των καρπουζιών σύμφωνα με τα παραστατικά έγγραφα ήταν η Ολλανδία! Η αξία του Αλβανικού “εμπορεύματος” εκτιμάται πως ξεπερνά τις 45.000 ευρώ…!

Ο Διοικητής Ασφάλειας Πατρών Ανδρέας Τσαουρδάς και ο Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Γιάννης Μπούμης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα, έδωσαν αναλυτικές πληροφορίες για το κύκλωμα διακίνησης και εξαγωγής ναρκωτικών από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.