Πάτρα: Σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες στα Δεμένικα

advertisement

Σε λειτουργία τέθηκαν οι φωτεινοί σηματοδότες που εγκαταστάθηκαν στον κόμβο της οδού Δημοκρατίας με την οδό Ειρήνης και Φιλίας στα Δεμένικα του Δήμου Πατρέων.

Παράλληλα, όπως γνωστοποιήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο σημείο τοποθετήθηκε οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

 

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μέχρι την εξοικείωσή τους με τη συγκεκριμένη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε, εν μέσω οικονομικής κρίσης να θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και μέσα στις πόλεις. Οι παρεμβάσεις μας αυτές στοχεύουν κυρίως στην άρση της επικινδυνότητας για την ασφάλεια των πολιτών μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Ο συγκεκριμένος κόμβος αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των Συλλόγων της περιοχής γιατί συνδέει την «111» με μια ζωντανή συνοικία. Το κυκλοφοριακό φορτίο λόγων και της εμπορικής κίνησης είναι μεγάλο» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και κατέληξε: «Ήταν από τις προτεραιότητες της αιρετής Περιφέρειας όταν περιήλθε η αρμοδιότητα σε αυτή την 1.7.2011. Εντάχθηκε το έργο στο Τεχνικό της Πρόγραμμα, διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να το παραδίδουμε στους πολίτες».