Πάτρα: Συνεχίζεται σήμερα και πάλι η δίκη των Λιμενικών

advertisement

Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, θα συνεχιστεί σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών μέσω του λιμανιού της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, με βασικούς κατηγορούμενους Λιμενικούς.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 4 Ιουλίου για τις 12 του μήνα, ενώ το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των βασικών κατηγορουμένων να μην ληφθούν υπόψη οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες απορρίφθηκε!

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 15 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι οκτώ είναι λιμενικοί, και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες φορτηγών και αλλοδαποί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης εγκληματικής ομάδας, ωστόσο ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση διαφεύγει της σύλληψης.

Την δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας αλλοδαπός μάρτυρας με την κατάθεση του “έκαιγε” τον τότε Διοικητή Ασφάλειας Πατρών Αθανάσιο Νταβλούρο. «Μου είπε να κατονομάσω ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών για το κύκλωμα λαθρομεταναστών με αντάλλαγμα την κάρτα παραμονής μου στην χώρα», κατέθεσε, ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας.

Ο άνδρας Αλβανικής καταγωγής που εργαζόταν ως οδηγός νταλίκας κατά την κατάθεση του υποστήριξε πως, ο τότε Διοικητής Ασφάλειας Πατρών Αθανάσιος Νταβλούρος –επί θητείας του οποίου αποκαλύφθηκε το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών μέσω του λιμανιού- όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του προκειμένου να του ζητήσει να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στην Ελλάδα, του “ζήτησε να καταθέσει για το κύκλωμα συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα φορτηγατζήδων, «τάζοντάς» του την εξασφάλιση της άδειας”..!

Στην συνέχεια, όπως υποστήριξε ο μάρτυρας κλήθηκε από την Ανακρίτρια, η οποία  του άσκησε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην υπόθεση και από μάρτυρας κατηγορίας, βρέθηκε να είναι κατηγορούμενος…! Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με το ότι δεν είχε καταφέρει να πάρει την άδεια παραμονής στην Ελλάδα, ήταν αρκετή όπως δήλωσε σήμερα στους δικαστές για να  ανακαλέσει στην συνέχεια την αρχική του κατάθεση που είχε δώσει στην  Ασφάλεια.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του skaipatras.gr, ο αλλοδαπός έχει εκτίσει ποινή δυο ετών φυλάκισης στην Ιταλία με την κατηγορία της διακίνησης λαθρομεταναστών…!

Με την κατηγορία της συμμετοχής στο κύκλωμα, εξετάστηκε και ένα ανδρόγυνο που διατηρούσε εκείνη την περίοδο Μηχανουργείο και φέρεται να έκανε μετατροπές στα φορτηγά οχήματα κατασκευάζοντας κρύπτες για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών…!  Κατηγορία που δεν τεκμηριώνεται καθώς από την μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο όχημα που να έχει «μετατραπεί» από τους φερόμενους ως κατηγορούμενους…

Ως μάρτυρας κατηγορίας  κατέθεσε και αστυνομικός που υπηρετούσε εκείνη την εποχή στην Ασφάλεια Πατρών και είχε επιτελικό ρόλο στην παρακολούθηση και τον εντοπισμό των ατόμων που συμμετείχαν στο κύκλωμα…επισημαίνοντας πως  μεταξύ άλλων μέσω ανώνυμων καταγγελιών έφθασαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης!