Τι αλλαγές φέρνει το πολυνομοσχέδιο

advertisement

Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο αριθμεί συνολικά 108 άρθρα, μεταξύ άλλων βάζει τέλος στην επ’ αόριστον παραμονή στο Δημόσιο των περίπου 6.000 συμβασιούχων που συνεχίζουν να εργάζονται με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

Σύμφωνα με προωθούμενη ρύθμιση, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις. Στις περιπτώσεις που υπάρξουν καθυστερήσεις, οι συμβασιούχοι θα απολυθούν. Επίσης, καταργούνται άμεσα οι υφιστάμενες θέσεις σχολικών φυλάκων και από τις 23 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Αστυνομία.

Παράλληλα, συνολικά 2.472 καθηγητές τεχνολογικών ειδικοτήτων που υπηρετούν σήμερα σε Επαγγελματικά Λύκεια θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ή θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις. Κατά ορισμένες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτή την απόφαση. Τέλος, στο πολυνομοσχέδιο ενσωματώνεται ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, στον οποίο, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις, επιστρέφει η έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου και διατηρείται στο 55% η προκαταβολή φόρου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ προβλέπεται ότι ο φόρος πολυτελείας για Ι.Χ. άνω των 1.929 κ.ε. θα επιβαρύνει όσους είχαν στην κατοχή τους τα οχήματα το 2012, έστω κι αν τα πούλησαν στη συνέχεια.