ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταλήψεις Δημαρχείων και Υπηρεσιών Τετάρτη και Πέμπτη

advertisement

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την, Τετάρτη και την Πέμπτη, με καταλήψεις δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών.

Συγχρόνως, για σήμερα έχει συγκληθεί γενική συνέλευση στις 10 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα καλύπτει τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίζονται από τους κατά τόπους συλλόγους εργαζομένων.

 

Το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο. Το ίδιο καλεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε σήμερα ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, μετά την πραγματοποίηση της πορείας διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εν όψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου «λαιμητόμο» με το οποίο 6.000 συνάδελφοι απολύονται σε πρώτη φάση και μετά την σημερινή  24ΩΡΗ προειδοποιητική ΑΠΕΡΓΙΑ, αποφάσισε  ομόφωνα την κλιμάκωση των αγωνιστικών και  απεργιακών κινητοποιήσεων, συγκεκριμένα:

1. Την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 και την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 πραγματοποιούμε, Γενικές Συνελεύσεις, Ενημερωτικές Συγκεντρώσεις, καταλήψεις Δημαρχείων και κάθε άλλης υπηρεσίας, με πρώτη γραμμή  τους συναδέλφους που βρίσκονται υπό απόλυση, ενώ καλύπτεται συνδικαλιστικά από την Π.Ο.Ε.-ΟΤ.Α. κάθε άλλη αγωνιστική κινητοποίηση που  αποφασίζουν οι Σύλλογοι.

2. Οι Σύλλογοι παρεμβαίνουν σε κάθε Δήμο, σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να πάρουν αποφάσεις στήριξης των εργαζομένων και να εισηγηθούν στις Τοπικές Διοικήσεις και στην Κ.Ε.Δ.Ε. το  «κλείσιμο» των Δήμων ως αναγκαίο και μόνο μέσο υπεράσπισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3. Καλούμε τις τριτοβάθμιες Ομοσπονδίες Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. αλλά και τις Δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις και με αποφάσεις, ώστε να διευρυνθεί το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων ως ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΓΗΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και με χρονοδιάγραμμα – στόχο την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Η στοχοποίηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και εκπροσώπων της, την κρίσιμη αυτή ώρα από τα γνωστά Μ.Μ.Ε. που έχουν αναλάβει την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εντάσσετε στο σχέδιο όλων εκείνων που έχουν αναλάβει «εργολαβικά» το τσάκισμα κάθε εργατικής ενωτικής αντίδρασης στο βωμό των δόσεων των μνημονίων.»