«Σπάνε τη σιωπή τους» οι τρεις απαχθείσες και φυλακισμένες σε υπόγειο σπιτιού

advertisement

Για πρώτη φορά, μετά την απελευθέρωσή τους οι τρεις γυναίκες που είχαν απαχθεί και ζούσαν φυλακισμένες στο υπόγειο ενός σπιτιού στο Κλίβελαντ, μιλούν σε βίντεο που ανήρτησαν στο YouTube.

Η Αμάντα Μπέρι, η Τζίνα Ντετζίζους και η Μισέλ Νάιτ, έζησαν τον εφιάλτη από τον Άριελ Κάστρο, ο οποίος τις κρατούσε στο υπόγειο του σπιτιού του για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Κάστρο ξυλοκοπούσε και βίαζε τις άτυχες κοπέλες.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσοι βοήθησαν εμένα και την οικογένειά μου σε όλη αυτή τη δοκιμασία και ήταν εκεί για να μας υποστηρίξουν. Ήταν ευλογία να έχουμε τέτοιο ξέσπασμα αγάπης και καλοσύνης», δηλώνει η Αμάντα Μπέρι στο βίντεο. Η Μπέρι απήχθη σε ηλικία 16 ετών τον Απρίλιο του 2003 και έχει μια 6χρονη κόρη, που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της απαγωγής της.

Η Τζίνα Ντετζίζους που απήχθη στα 14 της χρόνια το 2004 λέει: «Ευχαριστώ για την στήριξη».

Η Μισέλ Νάιτ, που απήχθη σε ηλικία 21 ετών τον Αύγουστο του 2002, αναφέρει: «Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη, τη στήριξη και τις δωρεές σας, που με βοήθησαν να χτίσω μια καινούρια ζωή. Θέλω όλοι να γνωρίζετε ότι είμαι καλά. Μπορεί να είχα πάει στην κόλαση και να γύρισα, αλλά είμαι αρκετά δυνατή να περπατήσω μέσα από την κόλαση με ένα χαμόγελο, το κεφάλι μου ψηλά και τα πόδια μου σταθερά στη γη».

Οι τρεις γυναίκες δεν έχουν σκοπό να προβούν σε πρόσθετες δημόσιες δηλώσεις. Το Ίδρυμα «Courage», που ιδρύθηκε για τη στήριξη των τριών θυμάτων, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως τα θύματα βρέθηκαν, μετά από την κραυγή μίας εκ των φυλακισμένων για «βοήθεια» σε μια στιγμή, που ο Κάστρο απουσίαζε από το σπίτι. Ο Κάστρο κατηγορείται για φυλάκιση των γυναικών στο σπίτι του και είναι αντιμέτωπος συνολικά με 329 κατηγορίες.