Πάτρα: Κίνδυνος απολύσεων στο “Ολύμπιον Θεραπευτήριο”

advertisement

O Πρόεδρος του Δ.Σ. του “Ολύμπιου Θεραπευτηρίου”  Φώτης Παπαβασιλόπουλος διαβεβαίωσε  στην διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι  στην Κλινική τους γιατρούς και τους εργαζόμενους ότι η Διοίκηση θα προσπαθήσει πάση θυσία να μην μειωθούν οι θέσεις εργασίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσηλευτηρίου, προκειμένου να ενημερωθεί το προσωπικό, για τις τελευταίες εξελίξεις μετά την άδικη και αντισυνταγματική απόφαση του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη να προχωρήσει σε «κούρεμα» των χρεών του ΕΟΠΥΥ μέχρι και 40% στις Ιδιωτικές Κλινικές, από 1/1/2013 μέχρι 31/12/2013 με τη μορφή claw back.

 

Ο κ. Παπαβασιλόπουλος τόνισε πως αν δεν αλλάξει άμεσα η απόφαση του Υπουργού Υγείας και η Ιδιωτική Κλινική «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που προγραμματίζει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, σύμφωνα με την οποία δεν θα γίνονται δεκτοί στα Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, από τις 22 Ιουλίου του 2013 και μετά, ασφαλισμένοι μέσω ΕΟΠΥΥ, με εξαίρεση την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μάλιστα αν η κυβέρνηση επιμείνει στην εφαρμογή των μέτρων Γεωργιάδη, από τον Αύγουστο του 2013 το Ολύμπιον θα διακόψει τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και βασιζόμενο στις υψηλές παροχές υγείας που προσφέρει στην Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του, με σύμμαχο την υποστήριξη του κόσμου.

Ο κ. Παπαβασιλόπουλος τέλος τόνισε πως το «ΟΛΥΜΠΙΟ» είναι μια 100% ελληνική επιχείρηση, η πλειοψηφία της οποίας ανήκει στους Πατρινούς και ως τέτοια πρέπει να παραμείνει.