Οι Αντιπεριφερειάρχες θα αποφασίσουν ποια καταστήματα θα ανοίγουν…Κυριακή!

advertisement

Βρέθηκε η συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές μετά από συζητήσεις κατέληξαν σε διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τον αγορανομικό κώδικα, και η οποία θα δίνει το περιθώριο δύο μηνών στους αντιπεριφερειάρχες ώστε να αποφασίσουν για το ποιες περιοχές και ποια είδους μικρά εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν τις Κυριακές.

 

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο άρθρο θα προβλέπει το άνοιγμα μεγάλων και μικρών καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο. Στο επίμαχο θέμα της λειτουργίας των λιανεμπορικών επιχειρήσεων για όλες τις Κυριακές, το νομοσχέδιο θα δίνει το περιθώριο στις περιφέρειες μέσα σε δύο μήνες από την ψήφισή του να αποφασίσουν με σαφήνεια τις περιοχές και το είδος των καταστημάτων που θα μπορούν να ανοίγουν. Αν παρέλθει αυτή η προθεσμία τότε προαιρετικά θα δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς να λειτουργούν όποια Κυριακή θέλουν, ακόμη και τις 52 του χρόνου.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν τελικά αυτή η ρύθμιση θα συμπεριληφθεί μαζί με το νέο αγορανομικό κώδικα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της νέας δόσης από την τρόικα, ή αν τελικά θα αποτελέσει ξεχωριστό νομικό κείμενο.

Σημειώνεται, ότι στις 52 Κυριακές αντιδρούν έντονα οι συνομοσπονδίες των εμπόρων και των μικρομεσαίων καθώς και η ομοσπονδία των εμποροϋπαλλήλων.