Πάτρα: Όλα έτοιμα για την μεταφορά του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέου στην Ρωσία- Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος επικεφαλής της αντιπροσωπείας

advertisement

Όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με την μεταφορά του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα από την Πάτρα στην Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία έδωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Όπως εξήγησε το αίτημα για τη μεταφορά του Σταυρού μετέφερε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Μόσχας Κύριλλος κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα.

 

«Αυτό το αίτημα έπρεπε να το σκεφτούμε πολύ καλά και να το κάνουμε υπόθεση προσευχής», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τελικά το αίτημα έγινε δεκτό και κατόπιν έγκρισης της Ιεράς Συνόδου, η μεταφορά του Σταυρού για πρώτη φορά εκτός Πατρών θα γίνει, με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο των 1.025 ετών από την βάπτιση των Ρως στον Δνείπερο ποταμό.

Η αναχώρηση της αποστολής θα γίνει στις 11 Ιουλίου, με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο του Αράξου, ενώ ο σταυρός του Πρωτόκλητου, θα επιστρέψει στην Πάτρα στις 2 Αυγούστου. Πρώτος του σταθμός θα είναι, όπως εξήγησε σήμερα ο Μητροπολίτης, η Αγία Πετρούπολη, από εκεί θα πάει στη Μόσχα, στο Κίεβο της Ουκρανίας και θα καταλήξει στο Μινσκ της Λευκορωσίας από όπου και θα επιστρέψει στην Πάτρα.

Από την Πάτρα τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα θα συνοδέψουν ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος καθώς και οι αρχιμανδρίτες π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Αμβρόσιος Γκουρβέλος και Θεοδόσιος Τσιτσιβός, δύο διάκονοι, ο προιστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης και ο π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.