Δ. Τριανταφυλλόπουλος: “Η υγεία δεν είναι ούτε…”μόστρα” ούτε προνόμιο του Κολωνακίου”!

advertisement

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και συζητήσεις – σ’επίπεδο υγειονομικών και Υπουργείου Υγείας – για την συγχώνευση ή και κατάργηση Νοσοκομείων και στην Αχαία, ο Πολιτευτής της Ν.Δ στο νομό, μετά από επαφές που είχε με τη νέα ηγεσία του, έκανε την πιο κάτω δήλωση:

“Οι πιέσεις που ασκούνται από τους δανειστές μας για περικοπές και στον χώρο της υγείας είναι, κάτι παραπάνω από γνωστές. Η αντίσταση που κρατά, μήνες τώρα, η Ελληνική Κυβέρνηση, επίσης αποδεδειγμένη.

 

Τα όποια “σχέδια” συμβούλων ή τεχνοκρατών του Υπουργείου  Υγείας, για την πιθανή αλλαγή  του καθεστώτος λειτουργίας των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων “Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας” και “Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων”, αποτελούν τουλάχιστον “πολιτική αφέλεια”  , αφού πρόκειται για δύο ιδιάζουσες περιπτώσεις χώρων παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, που θα πρέπει – όχι τοπικιστικά – ν’ αντιμετωπιστούν θετικά  και μακρυά από βιαστικά πληθυσμιακά κριτήρια ή και “συντεχνιακές ορέξεις”…Πανεπιστημιακών ιατρών!

Το μεν “Καραμανδάνειο” προσφέρει υψηλοτάτου επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες κι αποτελεί “σωτήρια” νοσηλευτική μονάδα για την ευρύτερη περιοχή, έχουν δε δαπανηθεί – μέσα στα τελευταία 10 χρόνια – κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια για την μερική κτιριακή αναβάθμισή του,που δεν μπορούν ξαφνικά να “πάνε στον βρόντο”!

Η δε περίπτωση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, που ήδη έχει δεχθεί την διοίκησή του από το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, αποτελεί – μετά πολλών δυσκολιών – (παράλληλα με το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας), τον μοναδικό υγειονομικό χώρο της πιο ορεινής περιοχής του νομού Αχαΐας, με αρκετό γηρασμένο μόνιμο πληθυσμό, που μόνο για μετακινήσεις σε Πάτρα, Αίγιο ή και Τρίπολη δεν δύναται,ενώ η τουριστική κίνηση (Χιονοδρομικό – Σπήλαια Λιμνών – Αρίσταρχος – Λάδωνας κ.ά- ),μόνο σε επικίνδυνες καταστάσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει τους χιλιάδες επισκέπτες, που θέλουν να νιώθουν, όσο γίνεται, περισσότερο ασφαλείς.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο Υπουργός κ.Άδωνις Γεωργιάδης και οι συνεργάτες του να μην λειτουργήσουν διόλου “Αθηνοκεντρικά” και να φροντίσουν εντέλει ν’ αποδώσουν – στο όποιο οριστικό  πλάνο “περικοπών” καταλήξουν – τα δέοντα στην Αχαία.

Η υγεία δεν είναι “μόστρα”,ούτε και προνόμιο των κατοίκων του Κολωνακίου  και της Εκάλης…”, αλλά και ολόκληρης της περιφερειακής Ελλάδας!