Α’ Κοιμητήριο… εκεί που ούτε στον «άλλο κόσμο» δεν ησυχάζεις…

advertisement

Η κατάσταση στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο! Ο ναός των Αγγέλων είναι σχεδόν εγκαταλειμμένος στην τύχη του, με τις κόγχες στο ιερό να καταρρέουν, με την υγρασία να έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές τόσο στις αγιογραφίες όσο και στην υποδομή του ναού. Οι ζημιές από τον σεισμό του 2008 ακόμα να είναι εμφανείς και χωρίς καμία παρέμβαση. Ακόμα και τα κεριά είναι είδος ένα ανεπάρκεια για τους συγγενείς και τους πιστούς που επισκέπτονται τον ναό για κάθε είδους τελετή, αναγκάζοντας τους ιερείς να «ζητιανεύουν» για κεριά από την μητρόπολη ή από άλλους γειτονικούς ναούς!

Το κυλικείο του κοιμητηρίου δεν λειτουργεί για σχεδόν 2 μήνες, μετά από παρέμβαση του υγειονομικού το οποίο και ανάγκασε τον ενοικιαστή να κλείσει το κυλικείο λόγω διαφόρων παραβάσεων που εντοπίστηκαν (για κάποιες από τις οποίες ευθύνεται και ο Δήμος), γεγονός που δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα σε όλους εμάς που έχουμε τους τάφους των γονιών μας, των συγγενών μας ή των φίλων μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αδυναμία να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας από το κυλικείο του κοιμητηρίου μας οδηγεί στην αναζήτηση κατάλληλου χώρου στην παραλιακή και από καφετέρια σε καφετέρια, λες και μετά τις κηδείες ψάχνεσαι για «ραντεβού»… Αλήθεια πόσα είναι και τα χαμένα έσοδα από την παρατεινόμενη αναστολή της λειτουργίας του κυλικείου;
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά -έχοντας βουίξει ο τόπος και τα μέσα ενημέρωσης- παρουσιάζεται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και «καταγγέλλει»… Καταγγέλλει γενικώς και αορίστως, για τα «συμφέροντα», για τα «μαγαζάκια», για «το μαχαίρι που θα φτάσει στο κόκκαλο», για «το πάρτι που τέλειωσε» και κάθε είδους «μηχανισμούς» που τάχα θα πατάξει!
Ακόμα και να ισχύουν όλα αυτά που υποψιάζονται ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, για την ουσία της λειτουργίας του Κοιμητηρίου δεν μάθαμε τίποτα καινούριο και φυσικά δεν ακούσαμε ούτε μια συγνώμη ούτε μια δικαιολογία για όλα αυτά.
Επιτέλους θα πάρουν οι συμπολίτες μας μια απάντηση και όχι αοριστίες για το πότε προβλέπουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στο κοιμητήριο;
Επιτέλους δεν έχουν καταλάβει ότι είναι ήδη τρία χρόνια Δημοτική Αρχή;
Νέοι Άνθρωποι Νέα Πόλη