Πάτρα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης

 

Ανακοινώνεται ότι χθες (17-5-2013) και από 23:00 ώρα πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Πάτρα, με ειδικότερο αντικείμενο την πρόληψη περιστατικών διακίνησης ναρκωτικών και την καταπολέμηση της ηχορύπανσης.

Βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ πραγματοποιήθηκε και έλεγχος σε υπαίθρια μουσική εκδήλωση, που είχαν διοργανώσει 40 περίπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με χρήση μεγαφωνικής εγκατάστασης στο χώρο της Πλατείας.

 

Οι διοργανωτές συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών, διέκοψαν την μουσική, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε μήνυση στον χειριστή των ηχητικών μηχανημάτων, καθότι η εκδήλωση πραγματοποιείτο χωρίς σχετική έγκριση του Δήμου Πατρέων.

Μετά την πάροδο περίπου μισής ώρας στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως συγκεντρώθηκαν περίπου (200) άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συνέχισαν την υπαίθρια μουσική εκδήλωση, διαταράσσοντας εκ νέου την κοινή ησυχία των πολιτών.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων και πριν την είσοδο τους στην Πλατεία, τα συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν απρόκλητα και με σφοδρότητα, κατά των αστυνομικών, εκσφενδονίζοντας πέτρες, βόμβες μολότοφ, κροτίδες, φωτοβολίδες, κ.λ.π αντικείμενα. Τα άτομα απωθήθηκαν με την αναγκαία χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Συνολικά προσήχθησαν δεκαοκτώ άτομα από τα οποία συνελήφθησαν δυο για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αντίστασης, του εμπρησμού, της παράνομης βίας, των διακεκριμένων φθορών και της διατάραξης κοινής ειρήνης. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε μια Τράπεζα, ένα κατάστημα πώλησης ενδυμάτων, οκτώ σταθμευμένα αυτοκίνητα και εννέα κάδους απορριμμάτων.

 

advertisement