«Χαράτσι» στον αγοραίο… έρωτα!

Ο άνθρωπος που «ερωτοτροπεί» με την λιτότητα και την σφιχτή φορολόγηση και έχει πάρει κάτω από τις «τρυφερές φτερούγες» του σαν πιστούς μαθητές του, τους περισσότερους υπουργούς οικονομικών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Γιάννη Στουρνάρα, τώρα αποφάσισε να φορολογήσει πιο αυστηρά, ακόμα και τις ιερόδουλες, λες και η … «βάρδια» βγαίνει παρέα με τον Βόλφγκαγκ και την Άνγκελα! Η γερμανική δικαιοσύνη αποφάσισε τελευταία πως όσα πρόσωπα επιδίδονται ως αυτοαπασχολούμενοι σε πορνεία οφείλουν να καταβάλλουν τέλος επιτηδεύματος. Επί πολλά έτη, οι φορολογικές αρχές και οι ιερόδουλες διαφωνούσαν έντονα σχετικά με την επιβολή ενός τέτοιου φόρου για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Οι φορολογικές αρχές επιμένουν πως η δραστηριότητα αυτή αποτελεί επάγγελμα το οποίο πρέπει να υπαχθεί στο φορολογικό καθεστώς που ισχύει για τους επιτηδευματίες, ενώ οι εργαζόμενοι στον τομέα παροχής ερωτικών υπηρεσιών επιμένουν πως η δραστηριότητά τους εμπίπτει στην κατηγορία των «άλλων εσόδων» και συνεπώς οφείλουν να καταβάλλουν μόνον τον φόρο επί του εισοδήματος.
Σε απόφασή του, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, το Ομοσπονδιακό Οικονομικό Δικαστήριο του Μονάχου αποφάνθηκε πως οι αυτοαπασχολούμενες ιερόδουλες οφείλουν να καταβάλλουν φόρο επιτηδεύματος.

 

advertisement