Πάτρα: «Δεν καταργείται ο Καρναβαλικός Οργανισμός και η ΑΔΕΠ»-Δέσμευση Γ.Γ Υπουργείου Εσωτερικών στον Γιάννη Δημαρά

Άμεση ήταν η αντίδραση και η παρέμβαση του Δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εσωτερικών είναι και η κατάργηση του Καρναβαλικού Οργανισμού και της ΑΔΕΠ.

Ο κ. Δημαράς το απόγευμα της Μ. Τρίτης επισκέφτηκε το Υπουργείο Εσωτερικών και είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιωαννίδη, από τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα.

Ο κ. Ιωαννίδης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης του Καρναβαλικού Οργανισμού της Πάτρας, ούτε και της ΑΔΕΠ, ουδέποτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο στο Υπουργείο και χαρακτήρισε ανυπόστατες και ψευδείς τις όποιες φήμες περί αυτού.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαίωσε επίσης τον κ. Δήμαρχο ότι εάν ποτέ στο μέλλον τεθεί θέμα κατάργησης κάποιων Νομικών Προσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτό θα προκύψει από αξιολόγηση όλων των δομών των ΟΤΑ της χώρας.

Ο κ. Δημαράς από την πλευρά του, κατέστησε σαφές ότι ο Καρναβαλικός Οργανισμός παράγει πολλαπλάσιο κεφάλαιο για την πολή της Πάτρας, με πολύ μικρή επιχορήγηση από το Δήμο, ενώ για την ΑΔΕΠ υπογράμμισε ότι είναι ανώνυμη εταιρεία, ότι δεν χρηματοδοτείται από Δήμο, ότι αυτό το διάστημα «τρέχει» προγράμματα ευρωπαϊκά ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και ότι με την πολύτιμη βοήθειά της όχι μόνο δεν ζημιωνει, αλλά βοηθά το Δήμο στην εξεύρεση προγραμμάτων, τα οποία τον φέρνουν κοντά στη χρήση κι εκμετάλλευση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών.

 

advertisement