Νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο κοντά σε στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς στη Γάζα, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές στη Λωρίδα της Γάζας,

σε αυτή την πρώτη αεροπορική επίθεση μετά την κήρυξη της εκεχειρίας που τερμάτισε μια σύγκρουση οκτώ ημερών το Νοέμβριο στον παλαιστινιακό θύλακα.

“Ένας 20χρονος άνδρας σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε σε ισραηλινή επιδρομή στο προσφυγικό καταυλισμό Σάτι», δυτικά της πόλης της Γάζας, δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της Γάζας Ασράφ αλ-Κούντρα.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την αεροπορική επιδρομή, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Η επίθεση πραγματοποιείται μόλις δύο ημέρες μετά την αυστηρή προειδοποίηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για ισχυρή στρατιωτική απάντηση στις ρίψεις περιστασιακά ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νοτίου Ισραήλ.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι η επίθεση είχε ως στόχο ένα πρόσωπο που πιστεύεται ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα.

Λίγο νωρίτερα ο ραδιοφωνικός σταθμός της Χαμάς είχε μεταδώσει ότι μια μοτοσικλέτα ήταν ο στόχος ισραηλινού αεροσκάφους, κατηγορώντας το Ισραήλ για την επιδρομή.

 

advertisement