Αφέθηκε ελεύθερος ο εκδότης του «Κέδρου»

Της Όλγας Σελλά
Ηταν μια ακόμη δυσάρεστη είδηση για τον εκδοτικό χώρο, μετά το κλείσιμο του Βιβλιοπωλείου της Εστίας.

Αργά το το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο εκδότης του «Κέδρου» Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλοθέης για χρέη του προς το Δημόσιο. Ζητήσαμε τη συμβολή των συναδέλφων του αστυνομικού και του οικονομικού ρεπορτάζ.

Ηταν μια ακόμη δυσάρεστη είδηση για τον εκδοτικό χώρο, μετά το κλείσιμο του Βιβλιοπωλείου της Εστίας. Σπεύσαμε να διασταυρώσουμε την πληροφορία. Η είδηση επιβεβαιώθηκε, αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος βρισκόταν ήδη στο σπίτι του.

Από τις εκδόσεις «Κέδρος», γύρω στις 11 το βράδυ της Δευτέρας, εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο το ότι αυτή τη στιγμή καλούμεθα να απολογηθούμε δημοσίως για οφειλές της εταιρείας μας προς το δημόσιο, οι οποίες έχουν προκύψει από λογιστικές διαφορές για τις οποίες έχουμε προσφύγει εδώ και χρόνια στα διοικητικά δικαστήρια. Τις θεωρούμε πλασματικές και αναμένουμε έκδοση αποφάσεων, οι οποίες θα διαγράψουν τις οφειλές αυτές. Ενδεικτικό είναι οτι σήμερα ο κ. Παπαθανασόπουλος ύστερα από την προσκόμιση στοιχείων αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιορισμό.

Για τις Εκδόσεις Κέδρος Ευάγγελος Παπαθανασόπουλος, Κάτια Λεμπέση».

Πέρα από τα οικονομικά και τα νομικά, που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας, το τελευταίο διάστημα είναι γνωστό ότι οι εκδόσεις «Κέδρος» περνούν μια καμπή, την οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν, εξακολουθώντας να εκδίδουν αξιόλογα βιβλία. Από την πλευρά μας ευχόμαστε οι εκδόσεις «Κέδρος» να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα, εγγενή ή συγκυριακά, τους ταλανίζουν και να συνεχίσουν τη μακρόχρονη διαδρομή τους στην εκδοτική παραγωγή.

 

advertisement