Ισχυρός άνεμος ξήλωσε θερμοκήπια!

Από το μηδέν καλούνται να ξαναστήσουν τα θερμοκήπιά τους οι αγρότες στο Λευκοχώρι του δήμου Πηνειού, οι οποίοι είδαν τους κόπους τους να χάνονται από την μια στιγμή στην άλλη, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπληξαν την περιοχή και δεν είχαν προηγούμενο. Οι αγρότες της περιοχής έζησαν το πιο μαρτυρικό τους απόγευμα την Παρασκευή, αφού εξαιτίας των ανέμων που ξεπέρασαν κατά πολύ τα 10 μποφόρ ήταν αναγκασμένοι να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, την ίδια στιγμή που οι καλλιέργειές τους παραδίδονταν στην καταστροφή.

Θερμοκήπια που είχαν ετοιμαστεί να δεχτούν τις νέες καλλιέργειες κηπευτικών, καταστράφηκαν ολοσχερώς, τα νάιλον ‘πέταξαν’ μακριά και έμειναν μόνο τα σίδερα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν τσακίσει και χρειάζονται επισκευή.
Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και από χθες το πρωί ξεκίνησαν την προσπάθεια για να περισώσουν ότι είναι εφικτό, ενώ δηλώνουν αδυναμία να προμηθευτούν νέα νάιλον, σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, τη στιγμή που όπως λένε ο αγροτικός τομέας έχει αφεθεί στην τύχη του. Οι ζημιές δεν περιορίστηκαν μόνο στις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων, αλλά έχουν δεχθεί πλήγμα και οι υπαίθριες καλλιέργειες, κηπευτικών κυρίως, και τα περισσότερα από αυτά θα καταλήξουν στην χωματερή, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς οικονομικής ζημιάς για τους αγρότες.

 

advertisement