Η ΕΡΤ συνεχίζει… την «διαφάνεια»

«Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση της ΕΡΤ (Αρ.Πρωτ:5022) σύμφωνα με την οποία, μέχρι να αναδειχθεί ο νέος ανάδοχος στον υπό προκήρυξη διαγωνισμό για τη διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε., παγκοσμίως ανατίθεται η εκμετάλλευση στην εταιρία με την οποία ήδη η ΕΡΤ συνεργάζεται για την είσπραξη των δικαιωμάτων της» τονίζει μεταξύ άλλων με σημερινή δήλωσή του ο κ. Νίκος Νικολόπουλος.
«Η περίεργη και υπό το νέφος μυστικότητας περιβεβλημένη αυτή απόφαση, εγείρει πολλά ερωτηματικά, καθώς δεν αναγράφεται σ’ αυτήν η επωνυμία της εταιρίας.

Η επιμελής απόκρυψη του ονόματος της αναδόχου από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ για άγνωστους λόγους φυσικά δεν δημοσιοποιείται ούτε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τούτο το γεγονός παράγει συνειρμούς και οδηγεί σε συμπεράσματα που δεν τιμούν τη διοίκηση»
Νέα ζητήματα και πολλές συζητήσεις προκαλεί η γεμάτη «ενστικτοπάθεια» απόφαση της ΕΡΤ να αναθέσει σε γνωστή της εταιρεία την εκμετάλλευση του δορυφορικού της σήματος χωρίς όμως να δημοσιοποιεί την επωνυμία αυτής, μέσω της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ αλλά να αποκρύπτει επιμελώς και περιέργως τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο μετοχικό σχήμα αλλά στο Δ.Σ. αυτής!!!
Ο παραιτηθείς από την τρικομματική κυβέρνηση Αχαιός πολιτικός, εξηγώντας τους λόγους της κοινοβουλευτικής αυτής διαμαρτυρίας είπε:
«Επειδή η ΕΡΤ έχει παράδοση στις καθόλα «διαφανείς» και «αξιοκρατικές» διαδικασίες.
Επειδή στην ΕΡΤ επικρατεί η πλήρης ασυδοσία και «μισθολογική» προκλητικότητα και μάλιστα με την καθοδήγηση ή έστω την ανοχή της Κυβέρνησης.
Επειδή την ώρα αυτή η κοινωνία δοκιμάζεται, από τα ανάλγητα μέτρα της μνημονιακής πολιτικής, του επαναδιαπραγματευτή Πρωθυπουργού και των δύο συγκυβερνητών. Επειδή οι Έλληνες φορολογούμενοι σπρώχνονται στην οικονομική ένδεια και στην ανεργία, αλλά συνεχίζουν να’ ναι οι οικονομικοί αιμοδότες της Δημόσιας τηλεόρασης».
Το θέμα ανέδειξε σήμερα ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού κινήματος, Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υφυπουργό και ζητά να σωθούν εξηγήσεις και απαντήσεις στα πιο κάτω ερωτήματα:
1. Πιστεύετε πώς με την απόκρυψη αυτή κ. Πρωθυπουργέ και κ. Υφυπουργέ προωθείται η διαφάνεια;
2. Ποια η προσωπική σας άποψη και πως την υπηρετείτε;
3. Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. για την συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρεία; Αν ναι να κατατεθεί η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ.
4. Είναι νόμιμο σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου Δημοσίευσης στην Διαύγεια να αποκρύπτεται η επωνυμία της εταιρίας;
5.Από πότε η ΕΡΤ συνεργάζεται για την είσπραξη των δικαιωμάτων με την συγκεκριμένη εταιρία; Για ποιους λόγους δεν αναγράφεται στην απόφαση η επωνυμία της εταιρίας;
Ποια η επωνυμία της «ανώνυμης» εταιρείας;
6. Ποιοι αποφάσισαν να αποκρύψουν την επωνυμία της εταιρείας και γιατί;
7. Προτίθεστε να εξετάσετε ποιοι και για ποιους λόγους απέκρυψαν της επωνυμίας της εταιρείας από την απόφαση;
Εάν ναι να κατατεθεί κάθε σχετική γραπτή σας οδηγία.
8. Ποια είναι η αρχική συμφωνία της ΕΡΤ με την συγκριμένη εταιρεία;
9. Από πότε χρονολογείται η απόφαση αυτή;
10. Ποια τα αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας;

 

advertisement