Αποκλειστικό-Πάτρα: Επιστρατεύεται το Πρωθυπουργικό Αεροσκάφος για την μεταφορά του ανήλικου μαθητή στην Γερμανία- Άμεση η κινητοποίηση από το Υπουργείο Υγείας

«Μάχη» με τον χρόνο δίνουν τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας, με εντολή του Υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου για την άμεση μεταφορά του μαθητή του 11ου Γυμνασίου Πατρών στην Γερμανία, προκειμένου να υποβληθεί σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του skaipatras.gr αυτή την ώρα εξετάζονται όλες οι παράμετροι, προκειμένου ο ανήλικος μαθητής να μεταβεί στο εξωτερικό με το Πρωθυπουργικό Αεροσκάφος. Πριν δοθεί το πράσινο φως, θα πρέπει να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτούνται σε περιπτώσεις αερομεταφοράς ασθενών.

Πηγές του skaipatras.gr αναφέρουν πως στελέχη του Υπουργείου Υγείας, τις τελευταίες ώρες, έχουν κινητοποιηθεί και κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου τις επόμενες ώρες το Πρωθυπουργικό Αεροσκάφος να «σηκωθεί» από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  μεταφέροντας τον μαθητή και τους γονείς του στην Γερμανία.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, όταν ενημερώθηκε για την περίπτωση του Πατρινού μαθητή, δεσμεύθηκε πως το Υπουργείο θα αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς και νοσηλείας του στο νοσοκομείο της Γερμανίας.

Στο μεταξύ θετική εξέλιξη υπήρξε και στο θέμα που αφορά στο μπλοκάρισμα του λογαριασμού από την Εθνική Τράπεζα, που είχε ανοιχθεί για να συγκεντρωθούν χρήματα για τον μαθητή του 11ου Γυμνασίου Πατρών, προκειμένου να ταξιδέψει άμεσα στην Γερμανία λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται πως η Διοίκηση του Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος βρήκε την χρυσή τομή ώστε τα χρήματα να αποδεσμευθούν.

 

 

 

advertisement