Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δε θα γίνουν σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων αφού οι ναυτικοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία – παρά την επιστράτευση-  και ζητούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας. Τα πλοία θα παραμείνουν λοιπόν δεμένα στα λιμάνια εξαιτίας απεργίας των ναυτικών, με την ΠΝΟ να απεργεί παρά το γεγονός πως ισχύει ακόμη η επιστράτευση από την προηγούμενη –πολυήμερη- απεργία. Σήμερα, εκτός από τους ναυτικούς, 24ωρη απεργία κάνουν και οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, θα κάνουν οι υπάλληλοι των λιμανιών.

Πέντε ναυτεργατικά σωματεία (μηχανικοί, κατώτερα πληρώματα μηχανής, μάγειροι, πληρώματα ρυμουλκών και συνταξιούχοι του ΝΑΤ) σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι με το πολυνομοσχέδιο καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών, ανατρέπονται οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία και άλλοι ναυτεργάτες, ενώ απαξιώνεται η Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, καθώς προωθείται η λειτουργία ιδιωτικών σχολών.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου, έστω και την τελευταία στιγμή, ζήτησαν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, από τα ναυτεργατικά σωματεία, τους λιμενεργάτες, τους υπαλλήλους του ΟΛΠ, του ΝΑΤ, του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και της πλοηγικής υπηρεσίας.

 

advertisement