“Αν δεν τους έδινα τα λεφτά, θα με σκότωναν”

Θύμα ληστείας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου, ο 83χρονος Παναγιώτης Παναγιωτάρας, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στο 1ο χλμ Αμαλιάδας-Καρδαμά.Γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα, δύο νεαροί που μιλούσαν ελληνικά, διέρρηξαν το παράθυρο του σπιτιού του 83χρονου (ακριβώς δίπλα από το πρατήριο), μπήκαν μέσα και αιφνιδίασαν τον ηλικιωμένο, ο οποίος κοιμόταν.  Οι δράστες τον χτύπησαν στον αριστερό κρόταφο με τη λαβή πιστολιού και τον ανάγκασαν υπό την απειλή του όπλου να τους δώσει τα κλειδιά του βενζινάδικου, ενώ του πήραν και 200 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού.

Ο ένας από τους δύο ληστές πήγε στο πρατήριο, αλλά γύρισε… άπρακτος, αφού στην ταμειακή μηχανή βρήκε μόνο κέρματα. Ωστόσο, οι δύο ληστές αντιλήφθηκαν το κλειδωμένο δωμάτιο στο σπιτι του 83χρονου, και αφού άνοιξαν την πόρτα, βρήκαν και άρπαξαν από την ντουλάπα περίπου 1500 ευρώ, τα οποία είχε κρυμμένα εκεί ο 83χρονος, και υστερα έφυγαν από το σπίτι. Οπως δήλωσε ο 83χρονος Παναγιώτης Παναγιωτάρας, «αν δεν τους τα έδινα, θα με σκότωναν».
Ο κ.Παναγιωτάρας έχει πέσει θύμα ληστείας αρκετές φορές κατά το παρελθόν, ενώ το 1998 είχε πυροβοληθεί στο πόδι, προκαλώντας του μόνιμη αναπηρία.

 

advertisement