Φυλακές Τρικάλων: Επέμβαση των ΕΚΑΜ μετά το νυχτερινό θρίλερ

Οι φυλακές Τρικάλων για μία ακόμα φορά στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Πριν από λίγο καιρό σημειώθηκε ανεπιτυχής απόπειρα απόδρασης από τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος κρατείται τώρα στην Α΄ Πτέρυρα των Φυλακών Τρικάλων.
Από το βράδυ της Παρασκευής ομάδα κρατουμένων, έθεσε σε εφαρμογή οργανωμένο σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων.

Λίγο μετά τις 07.00 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση των δυνάμεων ΕΚΑΜ στις φυλακές Τρικάλων, όπου το βράδυ της Παρασκευής έγινε απόπειρα απόδρασης με ανταλλαγές πυροβολισμών.
Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για το εάν τελικά ορισμένοι εξ αυτών κατάφεραν να αποδράσουν καθώς και ο αριθμός τους.
Το σχέδιο
Περίπου 10 φυλακισμένοι της Γ΄ Πτέρυγας, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, έκοψαν τα κάγκελα και ανέβηκαν στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν ταυτόχρονα άτομα που επέβαιναν σε ένα όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από τις φυλακές άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ τους εξωτερικούς φρουρούς.
Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα, ενώ εισήχθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο φρουρός μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Ο έτερος φρουρός μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν στο χειρουργείο. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι 5 άτομα κατάφεραν να διαφύγουν από την περιοχή των φυλακών Τρικάλων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalanews.gr,  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε καταδίωξη ατόμων που είναι άγνωστο αν πρόκειται για άτομα που επέβαιναν στο όχημα που βρισκόταν εξωτερικά των φυλακών ή πρόκειται για δραπέτες του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Στην περιοχή δόθηκε πραγματική μάχη μεταξύ Αστυνομικών και κακοποιών που προσέγγισαν το κτίριο για να βοηθήσουν στην απόδραση των βαρυποινιτών. Στην περιοχή έχει σπεύσει και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ από τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι αυτή την ώρα η κατάσταση δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, καθώς ομάδα οπλισμένων κρατουμένων παραμένουν στην ταράτσα των φυλακών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  ενώ ερωτηματικά γεννώνται για το πως κατόρθωσαν οι κρατούμενοι να περάσουν το βαρύ οπλισμό μέσα στη φυλακή. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο ο οπλισμός να προέρχεται από την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού.

 

advertisement