Ευάγγελος Λιβιεράτος «Αδικημένος ο Δήμος Πατρέων τις τελευταίες δεκαετίες»- Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ παρουσία Γιάννη Δημαρά

Ευρεία σύσκεψη για μείζονα θέματα της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μεταξύ του Υπουργού, Ευάγγελου Λιβιεράτου, και του Δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, σύμβουλοι του Υπουργού, οι Αντιδήμαρχοι Β. Λοτσάρης και Γ. Σιγαλός, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Αντ. Κότσαλης, η Γενική Διευθύντρια του Δήμου Πατρέων, Ελένη Αλεξοπούλου, οι διευθυντές Β. Σταμόπουλος και Β. Τσιγάρας, και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΠ, κ. Καλογερόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πατρέων έθεσε στον Υπουργό όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και άπτονται του ΥΠΕΚΑ.

Ο κ. Υπουργός αποδέχθηκε ότι ο Δήμος Πατρέων είναι αδικημένος τις τελευταίες δεκαετίες και ότι θα πρέπει, τα προσεχή χρόνια, να μπει στις προτεραιότητες του κράτους.

Ο κ. Δημαράς από την πλευρά του Δήμου παρουσίασε στον κ. Λιβιεράτο και στους συνεργάτες του το σχεδιασμό και τους στόχους του Δήμου καθώς και τις άμεσες προτεραιότητες για το 2013, αλλά και τους γενικότερους στόχους ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

Οι στόχοι αυτοί αφορούν στην ανάπτυξη του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, στην ανάπλαση του έλους Αγυιάς, στην ανακαίνιση του παλαιού Αρσακείου, ώστε να γίνει εκεί το νέο Δημαρχείο, στην ενοποίηση και ανάπλαση των αρχαιολογικών χώρων της πόλης, στις απαλλοτριώσεις που κρίνονται άμεσα αναγκαίες για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, στην αξιοποίηση του Παναχαϊκού όρους, στην ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδίου των τέως Καποδιστριακών Δήμων που, με τον «Καλλικράτη», συνενώθηκαν με το Δήμο Πατρέων, στην ολοκλήρωση του έργου ύδρευσης και αποχέτευσης στις περιοχές που ακόμη δεν έχουν ενταχθεί και δεν έχουν κατασκευαστεί τέτοια δίκτυα, καθώς και μια σειρά ακόμη έργων και προμηθειών βιώσιμης κινητικότητας και αστικής αναζωογόνησης π.χ. όπως το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων.

Οι επαφές με το ΥΠΕΚΑ θα συνεχιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα με τους υφυπουργούς και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για να εξειδικευτεί και να δρομολογηθεί το όλο σχέδιο.

 

advertisement