Αγρίνιο: Σε διαθεσιμότητα ο Διοικητής και δυο ακόμα αστυνομικοί για την απόδραση κρατουμένων από Αστυνομικό Τμήμα- Παραδόθηκε ο ένας από τους τρεις δραπέτες!

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δυο κρατουμένων, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα, μαζί με έναν ακόμα συγκρατούμενο τους, απέδρασαν από τα κρατητήρια του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου.

Πρόκειται για ένα 22χρονο Έλληνα, ο οποίος κρατείτο για επαναμεταγωγή στον  Ανακριτή Αγρινίου και έναν 29χρονο Αλβανό, ποινική υπόθεση του όποιου θα εκδικάζονταν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο.

Μαζί με τους προαναφερόμενους απέδρασε και ένας 30χρονος Έλληνας, ο οποίος κρατείτο για ποινικές αποφάσεις και λίγες ώρες μετά την απόδραση παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Οι τρεις κρατούμενοι, χρησιμοποιώντας μεταλλική λίμα έκοψαν τους τέσσερις πύρους συγκράτησης του εσωτερικού πλέγματος και ένα πύρο του εξωτερικού προστατευτικού κιγκλιδώματος του παραθύρου, βγήκαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπου πηδώντας την περίφραξη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την αστυνομική έρευνα, που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, προέκυψε ότι  ο 22χρονος δραπέτης προμηθεύτηκε μια λίμα κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου από την 49χρονη μητέρα του, η οποία εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη, κατηγορούμενη για συνέργεια σε απόδραση.

Επίσης συνελήφθησαν τρεις Αστυνομικοί για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια. Από αυτούς δυο εκτελούσαν υπηρεσία αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων, αντίστοιχα, χθες το απόγευμα και ο τρίτος καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας κατά τη νυχτερινή βάρδια.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα ένας Αστυνόμος Α΄, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ένας Ανθυπαστυνόμος, αξιωματικός υπηρεσίας της νυχτερινής βάρδιας και ένας Υπαρχιφύλακας, που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού κρατητηρίων χθες το απόγευμα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

 

 

advertisement