Δάσκαλοι θα οπλοφορούν για να προστατεύουν τους μαθητές

Στην Νότια Ντακότα, μετά από τις τόσες ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία,  οι δάσκαλοι θα οπλοφορούν για να προστατεύουν τους μαθητές τους. Η Νότια Ντακότα είναι η πρώτη Πολιτεία που παίρνει μια τέτοια απόφαση.
Ο νόμος υιοθετήθηκε σε μια περίοδο που στις ΗΠΑ συζητείται έντονα το θέμα της οπλοκατοχής και των περιοριστικών όρων που θα πρέπει να επιβληθούν, μετά τη σφαγή σε ένα σχολείο της πόλης Νιουτάουν του Κονέκτικατ, στις 14 Δεκεμβρίου, όπου ένας νεαρός ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και 6 γυναίκες.
Το μέτρο αυτό ισχύει για τους εκπαιδευτικούς και όλα τα μέλη του προσωπικού των σχολείων. Ωστόσο, για να φέρουν όπλα θα πρέπει αρχικά να περάσουν από εκπαίδευση, παρόμοια με αυτήν που κάνουν οι δυνάμεις ασφαλείας της Πολιτείας.

Η NRA, η πανίσχυρη ένωση υπέρ της οπλοκατοχής, ζητά να τοποθετηθούν ένοπλοι φρουροί στα σχολικά κτίρια, ένα μέτρο που έχει ήδη εγκριθεί σε ορισμένες περιοχές του Τέξας και του Οχάιο.

“Στις αγροτικές περιοχές (και η Νότια Ντακότα έχει πολλές) η αστυνομία συχνά απέχει πολλά χιλιόμετρα από τα σχολεία. Στις ζώνες αυτές, τα σχολεία μπορεί να επιθυμούν να έχουν ένοπλους φρουρούς”, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νόμος έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Real.gr

 

advertisement