Ο Roberto Αussel στο Μέγαρο Μουσικής!

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, ο διάσημος σολίστ Roberto Αussel θα δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας στην Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιλαμβάνει έργα από τη μπαρόκ και τη σύγχρονη εποχή των:

S. L. Weiss (Σίλβιους Λεοπόλντ Βάις)
D. Scarlatti (Ντομένικο Σκαρλάτι)
J. Obrovska (Γιάννα Ομπρόβσκα)
A. Ruiz Pipo (Αντόνιο Ρουίζ Πίπο)
Astor Piazzolla (Αστορ Πιατσόλα)
Atahualpa Yupanqui (Αταουάλπα Γιουπάνκι)

Σημείωση:
Τα έργα του Atahualpa Yupanqui, βασισμένα στην λαϊκή παραδοσιακή μουσική της Αργεντινής, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Roberto Αussel ο οποίος τα έχει διασκευάσει και ηχογραφήσει με τον γενικό τίτλο «La paloma enamorada».

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικά: 20 και 12 ευρώ
Ειδικές τιμές: 8 και 5 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι)

Προπώληση
– Τηλ.: 210 7282 333
– www.megaron.gr

Masterclass κλασσικής μουσικής για κιθάρα

11 – 15 Μαρτίου 2013
Την εβδομάδα 11-15 Μαρτίου, ο Roberto Αussel θα διδάξει σ’ ένα masterclass, που απευθύνεται σε σπουδαστές κλασικής κιθάρας προχωρημένου επιπέδου, απόφοιτους και νέους σολίστ, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετάσχουν είτε με την ιδιότητα του ενεργού μέλους είτε με την ιδιότητα του τακτικού ακροατή.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα, www.sfm.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους διεξαγωγής, τις αιτήσεις και την εγγραφή στο masterclass

Συμμετοχή:

Ενεργά μέλη: 120 ευρώ (3 μαθήματα),
Ακροατές: 40 ευρώ,
Δελτίο ημερήσιας εισόδου: 10 ευρώ

Ποιος είναι ο Roberto Αussel

O Roberto Αussel γεννήθηκε το 1954 στη Λα Πλάτα της Αργεντινής και σπούδασε κιθάρα με τον Jorge Martinez Zarate. Έχει κερδίσει τα πρώτα βραβεία σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι: International Guitar Festival Radio France στη Γαλλία, Guitar Festival Porto Alegre στη Βραζιλία και Alirio Diaz de Caracas στη Βενεζουέλα.

Με διεθνή καριέρα στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Λατινική Αμερική και με σημαντική δισκογραφία στο ενεργητικό του, έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς και τον κόσμο της κιθάρας σαν ένας σπουδαίος σολίστ που ξεχωρίζει για την εκφραστικότητα της ερμηνείας του και την γεμάτη ηχοχρώματα τεχνική του.

Εχει προσεγγίσει με ιδιαίτερη έμφαση το σύγχρονο ρεπερτόριο της κιθάρας και έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες του 20ουοαιώνα ερμηνεύοντας και ηχογραφώντας σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση τα έργα τους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Astor Piazzolla του αφιέρωσε τα πρώτα έργα που συνέθεσε για την κιθάρα, τα περίφημα «Cinco Piezas».

Ο Roberto Αussel διευθύνει την σειρά εκδόσεων της κιθάρας του οίκου Henry Lemoine και διδάσκει στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας. Το 1999 τιμήθηκε στην Αργεντινή με το σημαντικό βραβείο Konex «Platinum».

 

advertisement