Κατάσχεση στο «ροζ» ξενοδοχείο της οικογένειας Μιχαλολιάκου

Κατασχετήριο για χρέη στο Δημόσιο ύψους 36.000 ευρώ έβαλε η Εφορία στο κτίριο που στεγάζει το ξενοδοχείο «New Dream» που ανήκει στη σύζυγο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες πλειστηριασμού του μισού κτιρίου που στεγάζει το ξενοδοχείο με τιμή πρώτης προσφοράς 169.000 ευρώ.

Και αυτό γιατί η διαχειρίστρια εταιρεία «Λυδία ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις ΑΕ» στην οποία ανήκει το κτίριο, με βασικούς μετόχους τη σύζυγο του κ. Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, και τον αδελφό της, χρωστάει στο Δημόσιο το ποσό των 36.000 ευρώ και παρά τις οχλήσεις και τις προειδοποιήσεις της εφορίας δεν τακτοποίησε τη φορολογική της εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες είναι απορίας άξιο πώς η «Λυδία» εμφανίζεται σε οικονομική αδυναμία να αποπληρώσει το χρέος της από βεβαιωμένους φόρους όταν, σύμφωνα με τους ισολογισμούς της, έχει κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τον χρόνο και μάλιστα μοιράζει και μέρισμα στους μετόχους.

Πέραν των κατασχέσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι οι ελεγκτικές αρχές διενεργούν ελέγχους τόσο στις φορολογικές δηλώσεις της εταιρείας «Λυδία» όσο και στις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Αθανάσιου Ζαρούλια και της αντιπροέδρου Ε.Ζαρούλια, καθώς υπάρχουν υποψίες για απόκρυψη εισοδήματος.

 

advertisement