Σεμινάρια στη “Φιλαρμονική” για σύνθεση ήχου και ηλεκτρακουστικής μουσικής

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (Κ.ΣΥ.Μ.Ε.) διοργανώνει μια σειρά σεμιναρίων αφιερωμένα στην σύνθεση ήχου και ηλεκτρακουστικής μουσικής

και απευθύνεται σε όσους αναζητούν εμπεριστατωμένη γνώση και κατάρτιση πάνω στα σημαντικότερα τεχνικά και αισθητικά ζητήματα που αφορούν την σύγχρονη ηχοπλασία. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Μαρίνος Κουτσομιχάλης.

Το πρώτο διήμερο με τίτλο “Εσαγωγή στην Σύνθεση Ήχου και την Ηλεκτρακουστική Μουσική” θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου 2013 και  θα αφορά μια εισαγωγή στις βασικές αρχές της ψηφιακής αναπαράστασης σήματος και των βασικών τεχνικών σύνθεσης ήχου, μια παρουσίαση των σημαντικότερων περιβαλλόντων συντακτικού και γραφικού προγραμματισμού για ηχητικές και μουσικές εφαρμογές καθώς και λοιπού λογισμικού, και τέλος μια εισαγωγή στην φιλοσοφία της ηλεκτρονικής/ηλεκτρακουστικής μουσικής και των διαφόρων ιδιωμάτων αυτής.

Για το πρώτο σεμινάριο δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις παρά μόνο οξυδέρκεια, στοιχειώδη εξοικείωση με τους Η/Υ και διάθεση για προσωπική τριβή και έρευνα (λήξη εγγραφών Παρασκευή 8 Μαρτίου).
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, ο διεθνούς φήμης σολίστ του Πιάνου και καθηγητής της Μουσικής Ακαδημίας της Ζυρίχης, Ευάγγελος Σαραφιανός θα συνεργαστεί με τη σχολή Πιάνου της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών σε επίπεδο Master Class.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της “Φιλαρμονικής”, Ρήγα Φερραίου 7, τηλ. 2610 277740 και στον ιστότοπο www.fe-odeiopatron.gr

 

advertisement