Βιβλίο: Ο Κώστας Βεργόπουλος περιγράφει μια »ανάρμοστη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης»

Ο Κώστας Βεργόπουλος έχει επισηµάνει έγκαιρα, από το 1992, τις αντινοµίες και τον προβληµατικό χαρακτήρα του ευρωπαϊκού κοινού νοµίσµατος, µε τη µέχρι σήµερα δοµή του, και τις σαρωτικές συνέπειές του για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Στο βιβλίο αυτό, ο Κώστας Βεργόπουλος εντοπίζει τις αιτίες για το σηµερινό ελληνικό και ευρωπαϊκό ναυάγιο και τεκµηριώνει προϋποθέσεις για την απεµπλοκή από αυτό.

Μαύρη αστυνομική ιστορία στην καρδιά της Ευρώπης:
ατμόσφαιρα δηλητήριο,εκατόμβες ανθρώπινης καταστροφής.
32 χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση,11 μετά τη συμμετοχή στο κοινό νόμισμα, παραμένουν καταλυτικές ασυμβατότητες ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Σχέση «αταίριαστη», «ανάρμοστη», «άγονη», που όμως η ιστορία διδάσκει
ότι μπορεί να αποβεί ταιριαστή και γόνιμη.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

 

Ο Κώστας Β. Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στη Σορβόννη. Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (Doctorat d’ Etat) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Διεθνής εμπειρογνώμων στο Ηνωμένα Εθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έργα του ιδίου:Το Αγροτικό Ζήτημα στην Ελλάδα («Εξάντας», 1975). Ο Δύσμορφος Καπιταλισμός (σε συνεργασία με τον Samir Amin, Παπαζήσης, 1975). Κράτος και Οικονομική Πολιτική στον 19ο Αιώνα («Εξάντας», 1978). Εθνισμός και Οικονομική Ανάπτυξη («Εξάντας», 1979). Η Ελλάδα σε Εξέλιξη (διεύθυνση, «Εξάντας», 1985). Οι Νέες Τεχνολογίες στην Ευρωπαϊκή Οικονομία Τροφίμων (Βρυξέλλες, 1986). Η Απο-ανάπτυξη Σήμερα («Εξάντας», 1987). Εκδόσεις των έργων του κυκλοφορούν επίσης στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ολλανδικά, κινέζικα

advertisement