«ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ» Εκστρατεία βοήθειας απο το Δήμο Πατρέων την Ιερά Μητρόπολη και το Επιμελητήριο Αχαΐας

Ο Δήμος Πατρέων, η Ιερά Μητρόπολη Πάτρας και το Επιμελητήριο Αχαΐας, στηρίζουν και συμμετέχουν στην προσπάθεια με σύνθημα «Δώσε το παρόν», των ραδιοφωνικών σταθμών Max FM, Love Radio, Sfera, Derti, Βήμα FM, των εφημερίδων Κόσμος, 7 Μέρες Αγγελίες, του Dete.gr και της τηλεόρασης του Lepanto, που αφορά στην συγκέντρωση  ειδών πρώτης ανάγκης, για την ενίσχυση της Δημοτικής Ιματιοθήκης και της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου Πατρέων.
Η εκστρατεία θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί, ως τις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου.

Για την προσπάθεια αυτή, δόθηκε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, από τους αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής,  Υγείας και Πρόνοιας Θεοχάρη Μασσαρά και Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, και Ένταξης Μεταναστών Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, την πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Τασία Παπαντωνοπούλου, τον πανοσιολογιότατο Αμβρόσιο Γκουρβέλο, εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, την Μαρία Φιλοπούλου και τον Θανάση Κούστα εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας και τους: Γιώργο Κοντογιάννη και Πένυ Μακρή από πλευράς των διοργανωτών.

Ο κ. Μασσαράς, εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, τόνισε:
«H οικονομική κρίση δημιουργεί συνεχώς νέες στρατιές ανέργων   και απόρων. και στην πόλη μας.  Δημοτών  που δεν μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσής τους  και οι οποίοι μέχρι χθες δεν αντιμετώπιζαν οικονομικό πρόβλημα, δεν ήταν καταγεγραμμένοι στις  ευπαθείς ομάδες. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι δημότες που μέχρι σήμερα ήταν χορηγοί της Τράπεζας Τροφίμων, σήμερα κάνουν  αιτήσεις για να γίνουν μέλη της.
Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε διανομή της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου Πατρέων συγκεντρώνονται περί τα 1.300 μέλη οικογενειών που έχουν ανάγκη άμεσης στήριξης. Την ίδια ώρα συνεχώς καταγράφονται νέες έκτακτες περιπτώσεις δημοτών που ζητούν εγγραφή στην Τράπεζα, ενώ περί τα 200 άτομα δεν έχουν   κάνει αιτήσεις αλλά προστρέχουν στην Τράπεζα ζητώντας λίγο λάδι, λίγο γάλα, κάποια βοήθεια.
Για πρώτη φορά φέτος μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων η Τράπεζα Τροφίμων βρέθηκε με άδεια ράφια καθώς διατέθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό των αγαθών που προορίζονται για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, λόγω της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει.
Παράλληλα, περισσότερες από 1.300 οικογένειες εξυπηρετούνται από την Ιματιοθήκη του Δήμου Πατρέων.
Αντιλαμβάνεστε ότι με τα νέα μέτρα που λαμβάνονται με τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, με την αύξηση του αριθμού των ανέργων, με το ψαλίδισμα των κοινωνικών δομών και παροχών, το πρόβλημα θα ενταθεί και θα οξυνθεί.
Είναι λοιπόν περισσότερο από ποτέ αναγκαίο  να σταθούμε  με αλληλεγγύη απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, να  δώσουμε από το περίσσευμά μας.
Για αυτό το λόγο και ο Δήμος Πατρέων ανταποκρίνεται σε κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης των δημοτών μας, σε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχει ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μας συμμετέχει στην εκστρατεία «Δώσε το Παρών», μια εκστρατεία προσφοράς και αλληλεγγύης με στόχο  τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση της Δημοτικής Ιματιοθήκης και της Τράπεζας τροφίμων και καλεί τους Πατρινούς να δώσουν το «παρών» στην πλατεία Γεωργίου και να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια.
Καλώ τους Πατρινούς να αποδείξουν για άλλη μια φορά την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τον συνάνθρωπο.
Θέλω να τονίσω ότι η μέχρι σήμερα προσφορά των δημοτών  στις εκκλήσεις για στήριξη των συμπολιτών μας είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους  θερμά για αυτό.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μαζί μπορούμε καλύτερα».

Ο π. Γκουρβέλος, εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πάτρας κ.κ. Χρυσόστομου, μίλησε για την καλή συνεργασία της Εκκλησίας με τον Δήμο Πατρέων, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με πορεία που γίνεται όλο και καλύτερη, αλλά και για τις ανάγκες των πολιτών της Πάτρας, που δυστυχώς διαρκώς αυξάνονται, άρα πρέπει να αυξάνεται και η προσφορά.

Η κυρία Ανδρικοπούλου –Ρούβαλη, τόνισε την σπουδαιότητα της συνεργασίας όλων των φορέων, προκειμένου να καλυθφθούν οι ανάγκες των πολιτών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και επεσήμανε την ανάγκη που έχει η Δημοτική Ιματιοθήκη, από ανδρικά παπούτσια.

Η κυρία Παπαντωνοπούλου, χαρακτήρισε το 2013, έτος φτώχειας και αναφέρθηκε στο ότι ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου, έχει ξεκινήσει προσπάθεια σχεδιασμού κοινωνικής ομπρέλας, με τη συνεργασία της Εκκλησίας, του Επιμελητηρίου, αλλά και όλων των φορέων, που μπορούν και θέλουν να συμμετέχουν.

Η κυρία Φιλοπούλου, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα, μίλησε για τη ραγδαία συρρίκωνση των εισοδημάτων και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα οποία έχουν οδηγήσει πολλές οικογένειες, σε οριακές συνθήκες επιβίωσης. Αυτά που σε κάποιους περισσεύουν ή έστω δεν είναι και τόσο απαραίτητα, σε άλλους συνανθρώπους μας είναι απολύτως αναγκαία, τόνισε.

 

advertisement