Τα κοτόπουλα Άρτας στο άρθρο 99

Νέα δεδομένα, σίγουρα όχι θετικά, δημιουργεί η υπαγωγή του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, στο άρθρο 99. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η δικαστική απόφαση για την υπαγωγή εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, βάση αίτησης που είχε καταθέσει προ έτους περίπου η διοίκηση του Συνεταιρισμού. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία στιγμή όπου όλα έδειχναν ότι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα ξεπερνιούνται και ο Συνεταιρισμός της Άρτας, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ηπείρου, βρίσκει το βηματισμό του για να αντέξει και να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ελληνική αγορά με μερίδιο της τάξεως του 10%, δεκάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες μέλη.

Βρόγχος για τον Πτηνοτροφικό Άρτας αποτέλεσαν τα δάνεια από την πρώην Αγροτική Τράπεζα τα οποία διαχειρίζεται πλέον η Τράπεζα Πειραιώς ενώ το άλλο μεγάλο άνοιγμα αφορά στο ΙΚΑ και την μη εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών.
Η υπαγωγή στο άρθρο 99 για τον Πτηνοτροφικό, η οποία θα πρέπει να συνοδευτεί από τη σύμφωνη γνώμη της Πειραιώς μπορεί να αποτελέσει κι ευκαιρία για εξυγίανση της επιχείρησης, γεγονός που θα απαιτήσει τολμηρές κι άμεσες αποφάσεις.

 

advertisement