«Οτι παίρναμε θα πάρουμε»… δηλώνει ο Γ. Στουρνάρας για το φορολογικό

Για μεταγενέστερο χρόνο μετατίθενται οι αποφάσεις για το φόρο ακινήτων, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκαναν μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου, τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Οι κυβερνητικοί εταίροι διαβεβαίωσαν επίσης ότι η τελική ρύθμιση θα ελαφρύνει φορολογικά τους πολίτες, ενώ ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε πως «ότι παίρναμε, θα πάρουμε».

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι για το φόρο ακινήτων υπήρξε «ενημερωτική συζήτηση», χωρίς μπουν οι πολιτικοί αρχηγοί σε λεπτομέρειες ή να ληφθούν αποφάσεις. Το θέμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν βιάζει». «Ακόμα τρέχουμε σενάρια» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας πως «ότι παίρναμε, θα πάρουμε».

Ότι το καθεστώς του φόρου ακινήτων «δεν επείγει» επιβεβαίωσαν τόσο ο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Οι δύο αρχηγοί προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα από τη διαβεβαίωση του κ. Στουρνάρα ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω επιβαρύνσεις, λέγοντας ότι, αντίθετα, θα υπάρξει ελάφρυνση.

«Η τελική ρύθμιση θα ελαφρύνει του Έλληνες» δήλωσε ο κ. Κουβέλης. Η βάση είναι το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο «έχει αποδώσει πολλά» και μπορούμε πλέον «να αρχίσουμε την ανακούφιση», είπε από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος, συμπληρώνοντας πως ο νέος φόρος ακινήτων θα είναι «ελαφρύτερος». Το βασικό, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι το νέο καθεστώς να είναι δικαιότερο και απλούστερο. Για τις τελικές αποφάσεις, όπως συμπλήρωσε, «δεν υπάρχει κάτι επείγον».

 

advertisement