Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα για κλοπές εξωλέμβιων μηχανών και εξαρτημάτων από σκάφη

 

Δυο αλλοδαποί ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα συνεργοί τους, συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφάλειας Πατρών. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ρουμάνων ηλικίας 20 και 21 ετών αντίστοιχα σε βάρος  των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της ένταξης σε εγκληματική ομάδα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμα τρεις υπήκοοι Ρουμανίας (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 27, 23 και 20 ετών αντίστοιχα οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές.

 

Ειδικότερα οι δράστες ενεργώντας από κοινού τους τελευταίους τέσσερις μήνες διέπραξαν πέντε κλοπές σε σταθμευμένα σκάφη στη Πάτρα αφαιρώντας τέσσερις εξωλέμβιες μηχανές και διάφορα άλλα έγγραφα και εξαρτήματα.

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις κλοπών και εξετάζεται παράλληλα, η συμμετοχή των συλληφθέντων στην εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις στους Ιερούς Ναούς της Πάτρας

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν δυο κλοπές στο Μπεγουλάκι και από μια στα Ροΐτικα, στο Σαραβάλι και τα Προσφυγικά.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι των δυο συλληφθέντων στην Πάτρα βρήκαν και κατέσχεσαν διάφορα έγγραφα πλεύσης και αλιείας τα οποία ήταν αντικείμενα κλοπής καθώς και μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο.

Από την αστυνομική ερευνά που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, προκύπτει ότι μέλη της συγκεκριμένης σπείρας δραστηριοποιούνταν και ως μέλη στην εγκληματική ομάδα η οποία εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Ασφάλεια Πατρών και είχε διαπράξει δώδεκα περιπτώσεις διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς της πόλης.

 

 

.

 

advertisement