Γιόργκενσεν: Αισιοδοξία για τα κοινοτικά κονδύλια σε πρόγραμμα απασχόλησης και κατάρτισης

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα δεν θα χάσει κοινοτικά κονδύλια που κατευθύνονται σε πρόγραμμα απασχόλησης και κατάρτισης και θα υλοποιήσει τις δράσεις που χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο είναι

ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πέτερ Στουμπ Γιόργκενσεν.Η σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στα 100 ευρώ δαπάνης του επιχειρησιακού προγράμματος τα 5 καταβάλλονται από τον Έλληνα φορολογούμενο και τα 95 από την ΕΕ.

Μόλις μία ώρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Βρούτση, και τις γγ. Άννα Δαλλαπόρτα και Αν. Στρατινάκη, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την υψηλή απορροφητικότητα του προγράμματος που το καθιστά πρώτο, ως προς αυτό το κριτήριο, μεταξύ των άλλων προγραμμάτων που χρηματοδοτεί η ΕΚΤ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, διότι παρά τη σφοδρή κρίση και τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα κατόρθωσε όχι μόνο να μη χάσει χρήματα, αλλά και να εξασφαλίσει ποσοστό απορροφητικότητας πάνω από 40%, δηλαδή ποσοστό συγκρίσιμο με τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ», υπογραμμίζει ο κ. Γιόργκενσεν.

 

advertisement