Αχαΐα: Άδεια τα ταμεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία

 

Αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει  μετά την πλήρη καταστροφή της γέφυρας στην Κλειτορία, το «κόψιμο» του δρόμου  στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Πλατάνου και την  μπαζωμένη όπως – όπως γέφυρα στον Αλισσό, δηλώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Την ώρα που τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν για ένα ακόμα εικοσιτετράωρο την περιοχή, η περιφέρεια Δυτικής ¨Ελλάδος – όπως δήλωσε στους patrastimes. ο αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος – δεν έχει στα ταμεία της ούτε μισό ευρώ από ΚΑΠ προκειμένου να τα διαθέσει για την αντιμετώπιση των ζημιών.

 

Το πρόβλημα στατικότητας της γέφυρας στον ποταμό Κλείτορα στην ορεινή Αχαία είχε εντοπιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως η έλλειψη χρηματοδότησης κατέστησε ανέφικτη την «θωράκιση» και ενίσχυση της.

Αποτέλεσμα την ανύπαρκτης χρηματοδότησης από την πολιτεία, είναι  η ολοσχερής καταστροφή της γέφυρας την Κλειτορία , που οδήγησε σε αποκλεισμό των κατοίκων και την διακοπή ακόμα και παραγωγικών δραστηριοτήτων , παρόλο που το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα για την δημοπράτηση των απαιτούμενων εργασιών.

Η απουσία πόρων για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων που έχουν οδηγήσει σε κόψιμο στα δύο της παλαιάς Εθνικής  οδού Πατρών – Κορίνθου στον Πλάτανο του Αιγίου και την ασφαλή αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την στατική επάρκεια της γέφυρας  του Αλισσού, οδηγεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να «σηκώσει» τα χέρια ψηλά δηλώνοντας αδυναμία να ανταπεξέλθει άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών αλλά και στην αντιπλημμυρική θωράκιση «κόκκινων» περιοχών.

 

 

advertisement