Πρόσκρουση πλοίου στην Λευκάδα

 

Στο λιμάνι της  Βασιλικής στην Λευκάδα κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελένη»

Το  πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κέρκυρα κενό επιβατών. Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή  μπήκε στο λιμένα Βασιλικής και στην προσπάθεια του να δέσει, πιάστηκε η αριστερή καδένα του πλοίου στην προπέλα, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών με τον καταπέλτη, στον ντόκο του λιμανιού.

 

Συγκεκριμένα ξηλώθηκαν τρεις 3 κολώνες, μία 1 παροχή νερού και ένα 1 παγκάκι ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στο πάνω μέρος του ερασιτεχνικού σκάφος «Σταυρούλα»  που βρισκόταν εκείνη την ώρα δεμένο στο λιμάνι.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας μετέβη στο σημείο δύτης για τον έλεγχο των υφάλων καθώς και για την ύπαρξη τυχόν βλάβης στο πλοίο.

Από τη Λιμενική Αρχή στο Νυδρί που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «Ελένη» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας και κλάσης από τον παρακολουθούντα του πλοίο νηογνώμονα.

Πηγή: onairanews.gr

 

advertisement