Πάτρα: Δεν εντοπίστηκαν ανήλικοι κατά την επιχείρηση «Ξένιος Δίας»

Ούτε ένας ανήλικος αλλοδαπός δεν «εντοπίστηκε» κατά την διάρκεια των ελέγχων της σημερινής αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Δίας» στην Πάτρα.

Στο  σύνολο των 240 προσαγωγών και 72 συλλήψεων που προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δεν υπήρξε ούτε ένας ανήλικος μετανάστης, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά δεδομένου πως τόσο στο κέντρο όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια της Πάτρας, καθημερινή είναι η παρουσία παιδιών και εφήβων μεταναστών κυρίως στα φανάρια.

Πληροφορίες θέλουν να «αποφεύγεται»  η προσαγωγή και στην συνέχεια σύλληψη -εάν και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις -παράνομων μεταναστών και αυτό διότι δεν υπάρχει σε κεντρικό επίπεδο Ειδικό Κέντρο Φιλοξενίας Ανηλίκων.

Η «απουσία» ανηλίκων από τις σημερινές προσαγωγές και συλλήψεις στο πλαίσιο του «Ξένιου Δία» στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, χαρακτηρίζεται ως τυχαίο γεγονός από αξιωματικούς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ

«Συλλαμβάνονται όλοι, οι ανήλικοι προωθούνται στην Αθήνα, στην Διεύθυνση Αλλοδαπών. Άλλωστε στην επιχείρηση του Οκτωβρίου συνελήφθησαν 10 ανήλικοι», δήλωσε στο skaipatras.gr  ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος.

 

 

advertisement