Αίγιο: Βρέθηκαν τα κλοπιμαία από το Μουσείο Σταφίδας

Ρομά ήταν τελικά, ως φαίνεται, οι δράστες της διάρρηξης και κατ’επέκτασιν κλοπής στο παλιό κτίριο του εργοστασίου Κουνινιώτη στη Γέφυρα Μεγανίτη στο Αίγιο, που είχε σημειωθεί το Νοέμβριο και που είχε ως αποτέλεσμα τόσο την καταστροφή πολύτιμου αρχειακού υλικού όσο και αφαίρεση ιστορικών ντοκουμέντων και αντικειμένων από το Μουσείο Σταφίδας, το οποίο έχει δωρηθεί από τον επιχειρηματία κ. Τάκη Κουνινιώτη στο Δήμο Αιγιαλείας.

Σε οικία 54χρονου Ρομά στον Άγιο Κωνσταντίνο Συμπολιτείας, βρέθηκε από άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου που αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες, ένα μόλις μέρος των κλοπιμαίων από το Μουσείο Σταφίδας: Ένα ακκορντεόν αντίκα, 4 πίνακες της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας και ένας πίνακας προγόνου της οικογένειας Κουνινιώτη, όλα μεγάλης ιστορικής και χρηματικής αξίας.

Τα υπόλοιπα κλεμμένα, μεταξύ αυτών συλλογές νομισμάτων, αντίγραφα πλοίων, παράσημα, πίνακες, αντίκες, βιβλία κ.α. δεν έχουν βρεθεί και οι άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν πωληθεί σε συλλέκτες ή ακόμα να βρίσκονται και εκτός Ελλάδας. Δυστυχώς, δεν βρέθηκε το πρώτο βιβλίο καθολικού του έτους 1876 που διακαώς έψαχνε, για συναισθηματικούς λόγους, ο κ. Κουνινιώτης και μάλιστα είχε ορίσει και αμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες για την εύρεσή του.

Ο συλληφθείς Ρομά, ιδιοκτήτης της οικίας όπου βρέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ οι πίνακες και το ακκορντεόν θα αποδοθούν άμεσα στον Δήμο Αιγιαλείας, ο οποίος πλέον είναι ο δικαιούχος του Μουσείου.

Πηγή: filodimos.gr

 

advertisement