Από τα πλέον Επιτυχημένα το 18ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2013 στο Γρηγόρι Αιγιαλείας.

Ως από τα πλέον επιτυχημένα Φεστιβάλ Σταφίδας χαρακτηρίζεται το φετινό Φεστιβάλ στο Γρηγόρι Αιγιαλείας από πλευράς περιεχομένου και προσέλευσης κοινού, οι τριήμερες εκδηλώσεις του οποίου ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Το φετινό Φεστιβάλ, που πραγματοποίησε ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ», σε συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο του νέου θεσμού του Υπουργείου, «Θεσμοφόρια 2013», ξεκίνησε την Τετάρτη  24 Ιουλίου με την συνάντηση χορωδιών.

 

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε η Παιδική-Νεανική Δημοτική Χορωδία της ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Αιγιάλειας και η Χορωδία Επτανησίων Πάτρας. Οι χορωδίες παρουσίασαν το πρόγραμμά τους και καταχειροκροτήθηκαν από το πολύ κοινό που παραβρέθηκε, ενώ οι σολίστ της Χορωδίας Επτανησίων Πάτρας παρουσίασαν ένα ξεχωριστό εικοσάλεπτο πρόγραμμα. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος πραγματοποίησε απονομές αναμνηστικών και δώρων στις μαέστρους των Χορωδιών: στην κα Βασιλική Νάσση για την χορωδία της ΔΗΚΕΠΑ και στην Κα Σουρμελή Ελένη για την χορωδία των Επτανησίων

 

14ο Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό Πανόραμα

 

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 9 μ.μ. πραγματοποιήθηκε το 14ο Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό Πανόραμα, στο οποίο συμμετείχαν οι παρακάτω χορευτικοί όμιλοι και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τη διάφορα μέρη του Ελληνισμού, με παραδοσιακές ενδυμασίες :

 

-Χορευτικός-Λαογραφικός Όμιλος Μεσσάτιδας «Ο Φίλερης», με έδρα το Πετρωτό Πατρών

-Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου

-Παμικρασιατικός Σύνδεσμος Πάτρας

-Ηπειρώτικη Αδελφότητα Αιγιάλειας

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Καμπέρης Δημήτριος Αντιδήμαρχος Αιγιάλειας και αναπληρωτής Δημάρχου, ο Μαυρουδής Λεωνίδας Δημοτικός Σύμβουλος Αιγιάλειας και βοηθός Δημάρχου, ο πολιτευτής Τσιγκρής Άγγελος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γρηγόρι Χρυσανθόπουλος Ανδρέας.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

Από την Ηπειρώτικη Αδελφότητα Αιγιάλειας ο Παναγιώτης Ζέρβας και ο χοροδιδάσκαλος Τσουρέκης Ασημάκης, από τον Παμικρασιατικός Σύνδεσμος Πάτρας ο χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Αναγνώστου, από τον Χορευτικό-Λαογραφικό Όμιλο Μεσσάτιδας «Ο Φίλερης» ο υπεύθυνος και χοροδιδάσκαλος Παναγιωτόπουλος Ιωάννης, από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου ο Βασίλης Τρίψας και η Γεψργία Παπαδοπούλου καθώς και οι χοροδιδάσκαλοι Μαρία Ζουροπούλου και Τσουρέκης Ασημάκης, οι κάτοικοι του χωριού και πολλοί επισκέπτες. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος πραγματοποίησε απονομές αναμνηστικών και δώρων στους υπεύθυνους και τους χοροδιδασκάλους των χορευτικών.

 

Κεντρική Εκδήλωση

 

Το Σάββατο 27 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Εκδήλωση του Φεστιβάλ Σταφίδας «Γιορτή Σταφίδας», η οποία περιελάμβανε:

 

Έκθεση γεωργικών μηχανημάτων από τον Αγροτικό Οίκο Γεωργίου,

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα “ Η σταφίδα”,

Έκθεση τοπικών προϊόντων,

Προβολή ντοκιμαντέρ “οι δρόμοι της σταφίδας”,

Η βραδιά ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό της Ένωσης Κυπρίων Ν.Αχαΐας. Ακολούθησε δημοτικό λαϊκό γλέντι και χορός για όλους, το οποίο κράτησε κυριολεκτικά μέχρι το πρωί, με μουσική από ορχήστρα με την Αλέκα Φραγκούλη, συμμετείχαν επίσης οι:

Μάκης Αργυρόπουλος, κλαρίνο.

Κώστας Σωτηρόπουλος, τραγούδι – κιθάρα.

Τούλα Κατσιβάλη, τραγούδι.

Γιώργος Τσενέκος, τραγούδι.

Ο Σύλλογος Γρηγόρι “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ” προσέφερε στους επισκέπτες συσκευασμένη σταφίδα που ήταν προσφορά της Ε.Α.Σ Αιγιαλείας.

Την Κεντρική Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιότατος π. Νικόλαος Κίτσος εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου τις ευχές και τις ευλογίες του οποίου μετέφερε σε όλους, ο Αιδεσιμότατος π. Βασίλειος Ράπτης, ο Αιδεσιμότατος π. Χαράλαμπος Γκίκας Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Γρηγόρι, Ανδρέας Τζιλιλής Πολιτευτής Καθηγητής Πανεπιστημίου, Μπεντεβή Βάνα πρόεδρος ΙΛΕΑ, Πολυβίου Ευάγγελος πρόεδρος Νεολαίας Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, Πολυβίου Ανδρέας τ. πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ν.Αχαΐας, Ανδρέας Χρυσανθόπουλος πρόεδρος Τ.Κ. Γρηγόρι, Γούσας Κωνσταντίνος πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης, Χρήστος Δημόπουλος πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρηγόρι και πολύς κόσμος.

Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά. Οι αριθμοί που κέρδισαν τα δώρα της λαχειοφόρου είναι οι εξής: 3902,3493,3558,3119,3118,3585, 3648,3770,3662,3504,3385,3503,3056,3384,3560,3379,3265,3880,3903,3333,3787, 3434,3901,3911,3817,3371,3266,3005,3242,3112,3910,3211,3155,3015,3900,3173,3002,3700,3899,3601,3492,3009,3494,3372,3129,3197,3237. Τηλ. επικοινωνίας: 2691094364, 2691061469, Νικολόπουλος Γρηγόριος.

Το Δ.Σ. του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι Αιγιαλείας «O Άγιος Γρηγόριος» ευχαριστεί όλους τους συμμετάσχοντες, παρευρεθέντες, επισήμους, χορηγούς που ο καθένας με τον τρόπο του στήριξε και το φετινό επιτυχημένο, κατά κοινή ομολογία 18ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2013.

Το Δ.Σ. ιδιαίτερα ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν να έλθει εις πέρας το παραπάνω Φεστιβάλ:

- Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

- τους χορευτικούς ομίλους που συμμετείχαν στο 14ο Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό Πανόραμα και στην Κεντρική Εκδήλωση (χορευτές, χοροδιδασκάλους, μέλη Δ.Σ.).

- τους επισήμους που παρευρέθησαν σε όλες τις εκδηλώσεις.

- τους συμμετέχοντες στην Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων.

- την Π.Ε.Σ. για την προσφορά συσκευασμένης σταφίδας.

- τις Εταιρείες: Κρίνος Α.Ε. Αναστασόπουλος Κωνσταντίνος και Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως για την προσφορά αναψυκτικών.

- Σακελαρίου Μάνο σύμβουλο της Εταιρείας K&S KALI K&S ΕΛΛΑΣ (για την προσφορά 1000 κιλών λιπάσματος ΠΑΤΕΝΤ ΚΑΛΙ).

- την Τροχαία Αιγίου.

- τα καταστήματα που προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο.

- Τους χορηγούς: ΣΚΟΣ ΑΣΕ, ΕΑΣ Αιγιαλείας, Πολυκ/τα COSMOS & TOOLS, EXPERT, την Τεχνική Εταιρεία Σωτηρόπουλου Ο.Ε., χωματουργικές εργασίες Αίγιο, Αγροεφόδια Αίγιο, Τράπεζα Πειραιώς κατάστημα Αιγίου, Αχαϊκά πλαστικά Αφοί Θανασούλια Αίγιο, Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος του Δημητρίου και ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων-Διαχείριση Αναπτυξιακών προγραμμάτων Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα.

- Τα μέσα Ενημέρωσης για την προβολής των εκδηλώσεων, τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς: ACHAIA Τηλεόραση, ΛΥΧΝΟΣ TV, Lepanto, Ράδιο Αίγιο, MELLON FM, Φάσμα FM, ALPHA, Ράδιο Γάμμα, Σπορ FM, Ράδιο Μεσσάτιδα, 9.15, Σκάϊ 89.4.

- Τις εφημερίδες: Αιγιάλεια, Αιγίοχος, Πρώτη της Αιγιάλειας, Βήμα της Αιγιάλειας, Τύπος της Αιγιάλειας, Τα Νέα της Αιγιάλειας, Φιλόδημος, Αλλαγή, Γνώμη, Ημερήσιος Κήρυξ Πατρών, Γεγονότα, Πελοπόννησος, Αχαϊκός τύπος.

Επίσης το κοινό που περιέβαλε με ενδιαφέρον και αγάπη τις εκδηλώσεις και που συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο.

Τέλος εύχεται σε όλους τους παραγωγούς καλό τρύγο και καλή σοδειά.