(Βίντεο): Αστροναύτες παράγουν βοδινό κρέας στο διάστημα για πρώτη φορά

Εταιρίες από όλο τον κόσμο προσπαθούν να δημιουργήσουν κρέας με τη βοήθεια της επιστήμης. Κρέας το οποίο δεν αποτελεί προϊόν σφαγής ζώου, ενώ ταυτόχρονα δεν επιβαρύνει τους φυσικούς πόρους του πλανήτη με την εκτροφή τους. Τώρα, η Aleph Farms επεκτείνει την έρευνά της στο διάστημα όπου με τη βοήθεια των αστροναυτών του ISS παρήγαγαν επιτυχώς για πρώτη φορά, βοδινό κρέας σε συνθήκες μικροβαρύτητας με τη χρήση βιοεκτυπωτή.

Σύμφωνα με την εταιρία, το επίτευγμα αυτό είναι πολύ σημαντικό, μιας και οι αστροναύτες δεν έχουν τους ίδιους πόρους που διαθέτουν οι επιστήμονες στη Γη, αποδεικνύοντας την ευκολία παραγωγής κρέατος στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Στο διάστημα δεν έχουμε 10.000 ή 15.000 λίτρα νερού διαθέσιμα για να παράγουμε ένα κιλό βοδινού. Αυτό το πείραμα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του οράματός μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των τροφίμων για γενιές ολόκληρες, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε τους φυσικούς μας πόρους. – Didier Toubia, CEO της Aleph Farms

Η ανάπτυξη κρέατος σε εργαστήρια είναι ενδιαφέρουσα προοπτική αλλά δεν είναι ακόμα εμπορικά βιώσιμη. Η λογική πίσω από την τεχνολογία αυτή λέει πως η Γη έχει περιορισμένους πόρους και η μείωση της χρήσης αυτών είναι απαραίτητη αν θέλουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον και να ταΐσουμε τον ολοένα και αυξανόμενο πληθυσμό. Το κρέας που παράγεται με αυτές τις τεχνολογίες απαιτεί μόλις ένα πολύ μικρό ποσοστό του χώρου, του νερού και των θρεπτικών ουσιών που απαιτεί η κτηνοτροφία.

unboxholics.com