Τα εθνικά θέματα θα θέσει, σήμερα, στον Πρωθυπουργό η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά, το βράδυ της Τρίτης, με την ομιλία της στη Βουλή, επιβεβαίωσε ότι θα θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα εθνικά θέματα, ζητώντας περαιτέρω ενημέρωση και θέτοντας την “πλατφόρμα” του ΚΙΝΑΛ.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής:

-Θέτει ως πρώτη εθνική προτεραιότητα την αλλαγή της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας για το προσφυγικό, καθώς τη θεωρεί ως “την κύρια αιτία για τη μετατροπή των νησιών μας, αλλά και συνολικά της χώρας, σε μόνιμη “αποθήκη ψυχών”, γεγονός που “οδηγεί αναπόφευκτα στις απαράδεκτες, ντροπιαστικές καταστάσεις τύπου Μόρια”. Στη Βουλή, μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “αντιδρά σπασμωδικά, χωρίς στρατηγική, εγκλωβίζεται στο πλαίσιο των απαράδεκτων δεσμεύσεων Τσίπρα, που του επέβαλε η κυρία Μέρκελ”.

-Ζητά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, στην επικείμενη Σύνοδό του την άλλη Πέμπτη και Παρασκευή, να ασχοληθεί σοβαρά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και να πάρει, όπως τονίζει, αποφάσεις, συγκεκριμένα μέτρα, με πραγματικό αντίκρυσμα. «Η δράση του Γιαβούζ στην Κυπριακή ΑΟΖ χαρακτηρίστηκε ήδη από την Κυπριακή κυβέρνηση ως 2η εισβολή! Προσλαμβάνει ακραίες και επικίνδυνες μορφές επιθετικής παραβίασης των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

-Ζητά, επίσης, να μάθουμε το ανταλλάγματα έλαβε η χώρα για τη νέα, ουσιαστικά, συμφωνία με την Ουάσιγκτον, για τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα. «Μια τέτοια συμφωνία θα έπρεπε να συνδέεται με την πραγματική αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου και την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας. Όμως για την συγκεκριμένη συμφωνία μάθαμε μέχρι στιγμής τι δώσαμε. Και δώσαμε πολλά. Δεν μάθαμε όμως αν και τι ως αντάλλαγμα πήραμε. Και δεν εννοώ βέβαια τα ανέξοδα ευχολόγια του κ. Πομπέο» τονίζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: news247

advertisement

Be the first to comment on "Τα εθνικά θέματα θα θέσει, σήμερα, στον Πρωθυπουργό η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.