Πρωινό μακιγιάζ: Οι 5 βασικοί κανόνες που πρέπει να ξέρετε

Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούμε το μακιγιάζ για να καλύψουμε τυχόν ατέλειες, να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά μας και να δείχνουμε περιποιημένες. Ωστόσο, μια λάθος επιλογή στα χρώματα, τις συνθέσεις ή τα προϊόντα που επιλέγετε, μπορεί να επιφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείτε και κάπως έτσι να καταλήξετε να δείχνετε κουρασμένη και μεγαλύτερη από την ηλικία σας.

Για να σας βοηθήσουμε, λοιπόν, να δείχνετε κάθε ημέρα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τους 5 βασικούς κανόνες για ένα αψεγάδιαστο πρωινό μακιγιάζ.

 

*Πάντα να φοράτε αντηλιακή κρέμα

Ο πρώτος κανόνας δεν αφορά το μακιγιάζ, αλλά τη βάση στην οποία εφαρμόζεται το μακιγιάζ: το δέρμα σας. Δε θα βαρεθούμε ποτέ να το γράφουμε: η αντηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, ειδικά στην ηλιόλουστη Ελλάδα. Προμηθευτείτε μία αντηλιακή κρέμα που να ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας (λεπτόρρευστη αν έχετε λιπαρό δέρμα ή μία με πιο ενυδατική σύνθεση αν έχετε ξηρό) και μην παραλείπετε ποτέ την εφαρμογή της αν δε θέλετε να καταλήξετε με πανάδες και ρυτίδες.

*Μείνετε μακριά από τις σκούρες σκιές

Μπορεί να αναβαθμίζουν το βραδινό μακιγιάζ σας και να σας μετατρέπουν σε βασίλισσα των parties, όμως οι σκούρες αποχρώσεις στα μάτια δεν έχουν καμία θέση στο πρωινό μακιγιάζ σας. Όλες θέλουμε να αναδείξουμε τα μάτια μας με τη βοήθεια του μακιγιάζ, αλλά οι σκούρες σκιές είναι πολύ «βαριές» για το πρωινό φως. Επομένως, διαλέξτε σκιές σε φωτεινές αποχρώσεις και συνδυάστε τις με μερικές στρώσεις μάσκαρα για έντονο βλέμμα.

*Τα κραγιόν σε φωτεινές αποχρώσεις είναι σύμμαχός σας

Το πρωινό μακιγιάζ δεν αφορά απαραίτητα τα nude κραγιόν. Δοκιμάστε ένα κραγιόν σε έντονη, φωτεινή απόχρωση που σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση. Προτιμήστε ένα με κρεμώδη σύνθεση, καθώς τα ματ κραγιόν έχουν την τάση να ξεραίνουν τα χείλη. Παραλείψτε το μολύβι χειλιών και ταμπονάρετε τα βαμμένα χείλη σας με το δάχτυλό σας για ένα πιο φρέσκο αποτέλεσμα.

*Αποφύγετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Δε θέλουμε να σας απογοητεύσουμε αν είστε φαν τους και πραγματικά εκτιμούμε την όρεξή σας να εφαρμόζετε ψεύτικες βλεφαρίδες στις 7 το πρωί, όμως η αλήθεια είναι πως είναι υπερβολικές για τις πρωινές εμφανίσεις σας. Καλύτερα λοιπόν να περιοριστείτε στη μάσκαρα.

*Μην ξεχνάτε το ρουζ

Το φως του ήλιου δεν προσφέρεται για την προσπάθειά σας να αλλοιώσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, καθώς κάθε μικρή λεπτομέρεια τονίζεται. Επομένως, αφήστε το έντονο contouring για τις βραδινές εμφανίσεις σας και προτιμήστε σε λίγο μπρόνζερ. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε σε καμία περίπτωση είναι το ρουζ, το οποίο δίνει χρώμα στα μάγουλά σας και σας κάνει να δείχνετε ξεκούραστη στη στιγμή. Tip: αντί για ρουζ σε μορφή πούδρας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμώδες κραγιόν για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

imommy.gr